60 kamyon sahte ve kaçak yedek parça

Şahin Şen
04:004/06/2024, Salı
G: 4/06/2024, Salı
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İstanbul merkezli 6 ilde sahte ve kaçak oto yedek parça operasyonu düzenlendi.

Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 720 milyon lira olduğu değerlendirilen 60 kamyon yedek parça ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. Kaçak yedek parçalara ünlü araç markalarına ait logo basarak piyasaya süren şüphelilerin bu yolla milyonlarca lira kazandığı ortaya çıktı. Operasyon, son yıllarda yapılan en büyük kaçak oto malzemesi operasyonu olarak kayıtlara geçti.

1 MİLYONU AŞKIN PARÇA BULUNDU

Yurt dışından kaçak yollarla getirilen oto yedek parçalarına depolarda markaların logolarının basıldığını belirleyen ekipler, Ümraniye'de sahte belge düzenleyen kişiden gerekli evrakları temin eden şüphelilerin hem kaçak hem de sahte olan ürünleri orijinal ve yasal gibi göstererek ilgili firmalara, büyük araç filolarına ve kamu kurumlarına sattığını tespit etti. Çalışmalarını tamamlayan ekipler 16 firmaya ait 19 iş yerinde görevli 18 şüphelinin yakalanması için harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Bursa, Düzce, Adana, Hatay ve Ankara’da 16 firmaya bağlı 19 iş yerine 31 Mayıs Cuma günü baskın yapıldı. Piyasa değeri 720 milyon 915 bin lirayı bulan 1 milyon 607 bin 830 sahte ve kaçak oto yedek parçası ele geçirildi. Şüphelilerden 9'u hakkında adli işlem yapılırken, 5'i sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı, 4'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.




#Operasyon
#İstanbul Mali Şube
#İstanbul

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.