EDISYON:

Emeklinin gözü kulağı Meclis'te

Uğur Duyan
04:0025/12/2023, Pazartesi
G: 25/12/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri bugün sona eriyor. Bütçe görüşmelerinin son gününde siyasi partilerin temsilcileri bütçenin tümüne ilişkin değerlendirmede bulunacak.

Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yarın (salı) bütçe görüşmeleri nedeniyle ara verilen torba kanun teklifine kaldığı yerden devam edilecek. 43 maddesi kabul edilen teklifin kalan 43 maddesinin 27 Aralık'a kadar Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyor.

23.4 MİLYAR TL ÖDENEK

Kapsam dışı bırakılan çalışan emeklilere de 5 bin lira cumhuriyet ikramiyesi ödenmesini düzenleyen teklifin, Genel Kurul'da geçmesinin ardından düzenlemenin 28 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak, Resmi Gazete'de yayımlanacak. Düzenlemenin yasalaşmasını izleyen iki gün içinde 4 milyon 688 bin 945 emekliye de 5 bin lira ödeme yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığının 23 milyar 444 milyon 725 bin TL ödeneği emekliler için ayırdığı ve gerekli işlemlerin yapıldığı öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, bakanlığının bütçe görüşmeleri için katıldığı Meclis Genel Kurulu'nda yasanın Resmi Gazete'de yayınlamasının ardından

en geç iki gün içinde ikramiyenin hesaplara aktarılacağını bildirmişti.




#TBMM
#emekli maaşı
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.