EDISYON:

Beklenen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı: 'Limon suyu' görünümlü ürünlerin satışı yasaklandı

Kenan Biter
09:4331/01/2024, Çarşamba
G: 31/01/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni uygulama kapsamında limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre, limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.



Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler, 31 Aralık'tan sonra yurt içinde piyasaya sunulamayacak.



#Resmi Gazete
#Tarım ve Orman Bakanlığı
#Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
#Limon suyu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.