İsveç FETÖ'cü hainlere arka çıktı

Yeni Şafak
17:453/08/2016, Çarşamba
G: 3/08/2016, Çarşamba
Diğer

İsveç, 15 Temmuz'da 238 kişinin şehit olduğu binlerce kişinin yaralandığı darbe girişimini yapan FETÖ'cü hainlerin, iltica başvuruları reddedilmiş olsa bile Türkiye'ye iade etmeyeceğini açıkladı. Darbeci katillerin arkasında duran İsveç, hainleri 'muhalif kişiler' olarak niteleyerek bir skandala imza attı.

Göçmen başvurularını değerlendiren İsveç kurumu Migrationsverket, FETÖ mensubu vatan hainlerini "muhalefet lideri Fetullah Gülen'in destekçileri" olarak niteledi. Migrationsverket, "inandırıcı muhalif aktiviteler" içinde olanların da "risk grubunda" olduğunu belirtti.



İsveç kurumu, iade etmeyeceği darbecilerin sayısı hakkında bilgi vermedi. Associated Press'in haberine göre, Migrationsverket tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'deki güncel durumla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç var" denildi.



Migrationsverket, darbe sonrası kaçan teröristlerin iade edilmemesine ilişkin kararı, darbe girişiminden üç gün sonra aldı ancak bugün kamuoyuna açıklandı.



İsveç'in sığınmacıların iadesini ele alırken; ülkeleri "güvenli" ya da "güvenli değil" diye sınıflandırmadığını hatırlatan Migrationsverket Sözcüsü Guna Graufeld, her başvuruyu özel olarak değerlendirdiklerini belirtti.




#İsveç
#FETÖ
#Darbe

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.