|

ABD İsrail'e destek için uçak gemi filosunu gönderiyor: İhtiyaç duyulan her şeyi sağlayacağız

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği bildirildi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatıyla "İsrail'e şu anda Hamas'tan gelen saldırılarla başa çıkması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlayacaklarını" duyurdu.

20:23 - 8/10/2023 Pazar
Güncelleme: 23:08 - 8/10/2023 Pazar
AA
ABD'ye ait uçak gemisi. (Foto: Arşiv)
ABD'ye ait uçak gemisi. (Foto: Arşiv)

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, ABD basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. İki farklı ABD’li yetkiliye dayandırılan haberlerde, Beyaz Saray'ın destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi.

Haberlerde ayrıca, ABD’nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, şu an için resmi olarak hiçbir kararın alınmadı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi.

Biden’dan İsrail’e ek destek talimatı

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden’ın Hamas’ın devam eden saldırıları karşısında İsrail’e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi.

ABD Dışişleri: İsrail'e ihtiyaç duyulan her şeyi sağlayacağız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail’e yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki kayıp ve yaşamını yitiren Amerikalılarla ilgili bilgileri doğrulamak için "fazla mesai" yaptıklarını belirtti.

CNN’e konuşan Blinken,
"Birkaç Amerikalının öldürüldüğüne dair bilgi alıyoruz. Bunu doğrulamak için fazla mesai yapıyoruz. Aynı zamanda kayıp Amerikalılar olduğuna dair bilgiler de var, bunları da doğrulamak için çalışıyoruz.
" ifadesini kullandı.
Bilnken, ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatının
"İsrail'e şu anda Hamas'tan gelen saldırılarla başa çıkması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağladıklarından emin olmak
" olduğunu aktardı.
İsrail’in ek taleplerini incelediklerini kaydeden Blinken,
"Sanırım günün ilerleyen saatlerinde bu konuda daha fazla şey duyacaksınız."
dedi.

ABD Savunma Bakanlığı iddiaları doğruladı: Uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gidiyor

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada ise, ABD'nin,
"Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek amacıyla Savunma Bakanlığının bölgedeki pozisyonunu güçlendirmek için adım attığı
" kaydedildi.

Bakan Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği belirtilen açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz’e doğru yönlendirildiği vurgulandı.

ABD Hava Kuvvetlerinin bölgedeki F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının artırılması yönünde de adımlar atıldığı bilgisine yer verilerek,
"ABD, gerekirse bu caydırıcılık duruşunu daha da güçlendirmek için küresel olarak güçlerini hazır bulunduruyor
." ifadesi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin bugünden itibaren İsrail ordusuna mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynak sağlamaya devam edeceği belirtildi.

İyon Denizi'nde İtalya ile geçen hafta deniz tatbikatları yürüten USS Gerald R. Ford taarruz grubu, ABD’nin en yeni ve en gelişmiş uçak gemisi olarak biliniyor.




#ABD
#İsrail
#Filistin
#Joe Biden
#Antony Blinken
1 yıl önce