AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

MGK'ya bir yıllık
Genel Sekreter

Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları ile MGK Genel Sekreteri değişti. MGK Genel Sekreterliği'ne atanan Org. Sarıışık, bu görevi bir yıl sürdürecek.

Yüksek Askeri Şûrâ'nın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1 Ağustos Cuma günü başlayan ve dün sona eren Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı. 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 46 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 44 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı, 54 amiral ve general emekliye ayrıldı. Durumları değerlendirilen personelden 18'i disiplinsizlikleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırıldı.

MGK Genel Sekreterliği'ne atanan Org. Şükrü Sarıışık, bu görevi bir yıl sürdürecek. Anayasa değişikliği ile, 2004 Ağustos'undan itibaren MGK'ya sivil Genel Sekreter atanması bekleniyor.

Yeni komuta kademesi

YAŞ kararlarıyla 30 Ağustos itibariyle TSK'nın üst komuta kademesi şekillendi. Buna göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon görevlerini sürdürürken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tamer Akbaş ve MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç emekli olacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı Harp Akademileri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, 1. Ordu Komutanlığı'nı Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 3. Ordu Komutanlığı'nı NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, Genelkurmay İkinci Başkanlığı'nı Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ devralacak.

MGK'ya Org. Sarıışık atandı

Oramirallik kadrosuna Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Yener Karahanoğlu (Donanma Komutanlığı), Hava Kuvvetleri'ndeki orgenerallik kadrosuna ise Korgeneral Faruk Cömert (Harp Akademileri Komutanlığı) gelecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki orgenerallik kadrolarını MGK Genel Sekreteri Başyardımcısı Korgeneral Fethi Remzi Tuncel (Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı), 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Şükrü Sarıışık ve Brüksel'deki Türk Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanı Korgeneral Orhan Yöney (NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanlığı) üstlenecek

Ora. Özden Örnek Deniz Kuvvetleri K.

1943'te İzmit'te doğdu. 1962'de Deniz Harp Okulu'ndan, 1964'te Deniz Sınıf Okulu'ndan, 1975'te Deniz Harp Akademisi'nden mezun oldu. Tuğamiralliğe 1988'de, tümamiralliğe ise 1992'de, koramiralliğe 1996'da terfi etti. 30 Ağustos 2001'de oramiralliğe terfi etti ve Donanma Komutanlığı'na atandı. Oramiral Örnek, Sevil Örnek ile evli ve 2 çocuk babası.

Org. İbrahim Fırtına Hava Kuvvetleri K.

1941'de Ordu'da doğdu. 1962 Hava Harp Okulu, 1964 Uçuş Okulu, 1972 Hava Harp Akademisi mezunu. 1989'da tuğgeneral, 1993'te tümgeneral, 1997'de korgeneral, 2001'de orgeneral oldu. Hava Harp Akademisi Komutanlığı, 1. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı ve Harp Akademileri Komutanlığı yaptı. Melahat Fırtına ile evli ve 2 çocuk babası.

Org. Yaşar Büyükanıt 1. Ordu Komutanı

1940'ta İstanbul'da doğdu. 1961 Kara Harp Okulu, 1963 Piyade Okulu, 1972 Kara Harp Akademisi mezunu. 1988'de tuğgeneral, 1992'de tümgeneral, 1996'da korgeneral ve 2000'de orgeneral oldu. Genelkurmay Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Genelkurmay 2. Başkanlığı yaptı. Org. Büyükanıt, Bilge Filiz Büyükanıt ile evli ve bir çocuğu bulunuyor.

Org. İlker Başbuğ Genelkurmay 2. Bşk.

1943'te Afyon'da doğdu. 1962 Kara Harp Okulu, 1963 Piyade Okulu, 1973 Harp Akademisi mezunu. 1989'da tuğgeneral, 1993'te tümgeneral, 1997'de korgeneral, 2002'de orgeneral oldu. Sevim Başbuğ ile evli ve 2 çocuk babası.

Orgeneral Şükrü Sarıışık (MGK Genel Sekreteri)

1945'te Konya'da doğdu. 1965'te Kara Harp Okulu'ndan, 1966'da Piyade Okulu'ndan, 1979'da Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. 1991'de tuğgeneralliğe, 1995'te tümgeneralliğe, 1999'da korgeneralliğe terfi etti. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nde İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı 1. Tabur Komutanlığı, Genelkurmay Plan Harekat Dairesi Kara Harekat Şube Plan Harekat Subaylığı ve Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Sekreterliği, 2. Kolordu 18. Zırhlı Alay Komutanlığı ve 1. Ordu Harekat Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mükerrem Sarıışık ile evli ve 2 çocuk babası.

 
Yeni komuta kademesi oluştu
Irak'ta BM şemsiyesi için hazırlık yapılıyor
ABD ve İngiltere Irak'a yabancı askeri destek çekmek için BM'den yeni bir karar çıkartmayı planlıyor. Rusya ve Fransa belirleyici olacak. Karar, Trükiye, Hindistan ve Pakistan'ı ikna etmeyi amaçlıyor.
BM Temsilcisi bilgi verdi
CHP, yatırımı arttıran yasanın iptalini istedi
CHP, Hazine'ye ait taşınmazların satışını öngören yasa ile yabancı yatırımların özendirilmesine ilişkin yasanın bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
KKTC ile ekonomik bütünleşme
Çiller DYP'de nabız yokladı
SEZER VE CHP'YE 2-B MESAJI
Şinasi Öktem, CHP İstanbul İl Başkanı seçildi
Kısa kısa...
5 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED