AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K Ü L T Ü R
Baba anlatır oğul gerilir...

22. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin 'Kapanış Filmi' olarak gösterilen ve festivalin en çok alkış toplayan filmlerden biri olan 'Sınırsız Kentte' son dönem İspanyol sinemasının başarılı örneklerinden biri. Film gerilimli bir aile draması.

Yönetmenliğini Antonio Hernandez'in üstlendiği Sınırsız Kent, Türk izleyicisinin karşısına çıktığı 22. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nden sonra tüm salonlarda dolaşıma girdi. Festivalde büyük ilgi toplayan filmin ödül hanesi de oldukça zengin.

İspanyol Oscarları olarak kabul edilen Goya Ödülleri'ne 5 dalda aday gösterilen ve En İyi Senaryo ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Geraldine Chaplin) ödüllerinin sahibi olan film, izleyicinin zihninde yer edecek türden bir gerilim.

Yönetmen Hernandez'in başarılı bir atmosfer kurduğu filmde Leonardo Sbaraglia, Fernando Fern·n GÛmez, Geraldine Chaplin, Ana Fernandez, Adriana Ozores, Leticia Bredice ve Roberto Alvarez rol alıyor. Senaryosu, görüntüsü ve müziği ile başarılı bir paket olan filmin senaryosu ise Enrique Braso ve Antonio Hernandez'e ait.

Ölümün önünde bir baba-oğul

Eski bir İspanyol Komünisti olan Max, hali vakti yerinde bir işadamıdır. İlerlemiş yaşı ve pençesine düştüğü ölümcül hastalık nedeniyle Paris'te modern bir hastaneye yatırılan Max'ın tümörü vardır ve akıl dengesi bozulmuştur.

Geniş aile onu rahatlatmak için etrafında toplanmıştır; Ancak oğulların, kızların ve eşlerinin kafaları kendi dertleriyle öyle meşguldür ki, Max'in paranoya ürünü olduğunu düşündükleri kuruntularıyla pek ilgilenmezler. Küçük oğul Victor hariç. Victor, babasının niye bu kadar korktuğunu anlamaya kararlıdır ve rahatsız olduğu görülen o zihnin ardında nelerin yattığını öğrenmek için, onun suç ortağı olur. Babasının anlattıklarını araştırırken, aile geçmişiyle ilgili gerçekleri de öğrenecektir.

SINIRSIZ KENTTE

Yönetmen: Antonio Hernandez
Senaryo: Enrique Braso, Antonio Hernandez
Müzik: Victor Reyes
Oyuncular: Leonardo Sbaraglia, Fernando Gomez, Geraldine Chaplin, Ana Fernandez, Adriana Ozores

 
Ölümü cebinde taşıyan şairin iklimi
Yedi İklim dergisi son sayısında, ölümü cebinde taşıyan şair Alaeddin Özdenören'den şiirli esintiler taşıyor.
Fusion Proje bu akşam
Ney ve bendir sanatçısı Mercan Dede bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'na 'Fusion Project' adlı ilginç projesiyle çıkıyor. Saksofoncu İlhan Erşahin ile son dönemin popüler isimlerinden Özcan Deniz'in de içinde yer aldığı konser saat 21:00'de başlıyor.
Mağden'den...
Kapakta Marilyn Monroe ve fonda Ajda Pekkan... Perihan Mağden'in Radikal Gazetesi'nden çıkan en çarpıcı yazılarından ouşan bir derleme. Kendinde has nüktedan dili ve çarpıcı yorumlarıyla tanınan yazar, bundan önceki kitaplarıyla da büyük ilgi toplamıştı.
"Topladım dağılan kalbimin herr köşesini"
Perihan Mağden
Everest Yay.

İmamın Düşüşü
Türkiye'de "Sıfır Noktasındaki Kadın" adlı eseri ile yankı uyandıran ve çok satan Neval El-Saadavi bu kez son romanı "İmam'ın Düşüşü" ile okur karşısında. Gülden Dedeağaç'ın çevirdiği roman erkek egemen ve dindar bir toplumda kadının yerini araştırıyor. "İmamın Düşüşü"
Naval Al Saadavi
Gendaş Yayınları
5 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED