|
|
Yılmaz nereye koşuyor?
ANAP Genel Başkan Vekili Erkan Mumcu'nun, ANAP'ın içinde bulunduğu açmazları ifade etmesi, ANAP'ın değişime direnmesi, statükocu bir parti gibi hareket etmesine yönelik söylemleri ile yolsuzluk yaftasının o veya bu şekilde ANAP'ın boynuna asılmak istenmesini her platformda net bir dille ifade etmesi, ANAP Genel Başkanı A. Mesut Yılmaz'ı rahatsız etti. Söylemleriyle Yılmaz'ın Genel Başkanlık koltuğunu sallayan Mumcu, Yılmaz tarafından cezalandırıldı. İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın yolsuzlukla mücadeleye verdiği destek de A. Mesut Yılmaz'ı rahatsız etmiş, Tantan da Bakanlık koltuğundan olmuştu. Her iki olayda görülen gerçek, A. Mesut Yılmaz'ın Genel Başkanlığı'ndaki ANAP; değişim ve yolsuzlukla mücadele istememektedir. Statükoyu muhafazada çıkar gören bu zihniyet, Özal Misyonu ile de çatışmaktadır. Özal Misyonu'nun en iyi temsilcilerinden olan Hüsnü Doğan da Yılmaz'dan umudunu kesti ve Avrasya Partisi'ni kurdu. Görünüşe bakılırsa Yılmaz, kendisine doğruları söyleyenlere "güle güle" demekte. Kamuoyu anket sonuçlarına bakılırsa, yapılacak ilk genel seçimde, halk da Yılmaz'a güle güle diyecek gibi.
Merkez/Merkez Sağ
ANAP İstanbul eski Milletvekili Selçuk Maruflu ve bazı eski parlamenterlerin de yer aldığı 250 kişinin biraraya gelerek oluşturdukları; Demokratik Gelişim Hareketi (DEGEHA) Müteşebbis Heyeti'nin, 11 Mayıs 2002 günü yaptığı DEGEHA 8. Grup Toplantısı'nda aldığı kararlar Selçuk Maruflu imzalı bir deklarasyonla kamuoyuna duyuruldu. Deklarasyonda: "DEGEHA içinde yapılacak iş bölümü ile Kemal Derviş, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, İlhan Kesici, Hüsnü Doğan, Sadettin Tantan, M. Ali Bayar, Bedrettin Dalan, İsmail Cem, Deniz Baykal, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk; Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Prof. Dr. Mehmet Aydın, Yekta Güngör Özden, Kaya Erdem, Sadettin Bilgiç, Yalım Erez, Köksal Toptan, Besim Tibuk, Erkan Mumcu, Ferruh Bozbeyli ve diğer uygun görülecek toplumun önder isimleri ile görüşmeler yapılmasını kararlaştırdılar" denilmektedir. DEGEHA, AK Parti, DP, SP, MHP, BBP, ATP'Yİ siyasi yelpazenin neresine koyuyor? Ayrıca DEGEHA'nın tespit ettiği akil adamlar arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel neden yer almadı? Çok merak ediyorum. Merkez ve Merkez Sağ'ı kamuoyunda cazibe merkezi haline getirmek için; ekonomik-sosyal-kültürel-siyasal alanlarda proje ve fikir üretmek ve kamuoyuna sunmak gerekir. DEGEHA, kişiler yerine bu üretimlerle meşgul olmalıdır. Bu benim kişisel düşüncemdir.
8 milyar dolarlık zarar
Günümüz Jandarması'nın Organize Suç Örgütleri'ne karşı yürüttüğü bazı büyük operasyonlarından olan "Beyaz Enerji Operasyonu" ile ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı Tarihçe Kitabı'nın 475 nci sayfasında; "6 Ocak 2001 Enerji Bakanlığı ve ilgili kuruluşları TEAŞ, TEDAŞ ve Başkent-EDAŞ' ta enerji nakil ve dağıtım hatlarında, santral ihalelerinde bazı usulsüzlük ve yolsuzlukların olduğu, ihalelerde siyasi baskı yoluyla bazı firmaların korunup kollandığı, gerek bakanlıktaki ilgili bürokratların, gerekse TEAŞ, TEDAŞ ve Başkent-EDAŞ'taki bazı üst düzey yöneticilerin büyük meblağlarda rüşvet aldıklarına dair bilgilerin elde edilmesi üzerine Jandarma Genel Komutanlığı'nca 6 Ocak 2001 tarihinde Beyaz Enerji Operasyonu başlatılmıştır. Operasyon sonucu aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu 51 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Bilirkişi tarafından ihale dosyalarında yapılan incelemeler sonucu devletin yaklaşık sekiz milyar dolar zarara uğratıldığı tespit edilmiştir" denilmektedir. İMF'den alacağımız 1.5 milyar dolar kredi için yapmak zorunda kaldıklarımız ile sadece bir tek operasyonda karşımıza çıkan 8 milyar doları hortumlatmamak için yapmamız gerekenleri kıyaslamanızı sizlere bırakıyorum.
Kulislerde DSP
DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumunun ağırlaşması üzerine DSP' de Genel Başkanlık yarışı gizliden gizliye yapılmaya başlandı. Eskiden bu konularda ECEVİT duyar ve üzülür diye düşünen milletvekilleri bile görüş bildirmeye başlamışlar. 57. Ecevit Hükümeti'nde Bakan olarak görev yapan bir DSP'li geçen hafta DSP'li milletvekilleriyle yüz yüze bir görüşme yaparak 'Ecevit sonrası Genel Başkan olarak kimi görmek istersiniz? diye sorarak temayül yoklaması yapmış. Sonuç: % 85 Genel Başkan Kemal Derviş olsun ve Hüsamettin Özkan ile İsmail Cem de Derviş'in yanında yer alsın çıkmış. Bu sonuçları ilgili Bakan Ecevit'e söylemeyi düşünüyormuş. Bunlar Kulis bilgileridir. Gelecekte bu bilgilerin ne kadarı gerçekleşecek ben de merak ediyorum.
Özlem ve tiksinti
Gelir dağılımında adaleti, Etkin muhalefeti, Laf yerine icraat yapan iktidarı, Seçimde oyunu kapaksız bir tencereye satmayan seçmeni, Çetesiz, mafyasız, soygunsuz, talansız bir
Türkiye'yi Vatandaşa bugün git yarın gel diyen devlet adamından, Doğruları Genel Başkan'a söylemeyen siyasetçiden, Saçı bitmemiş yetim hakkı yiyen hortumcudan,
Gasp ve soygun olayları
Jandarma Genel Komutanlığı 2000 Yılı İstatistik Yıllığına göre; Jandarma Bölgesinde, 2000 yılında 226 gasp ve soygun olayı meydana gelmiş ve bir önceki yıla göre olay sayısı % 12 artmıştır. Bu olaylardan % 69 (155)' u çözümlenmiş, % 18 (41)'inin faili belirlenmiş ve % 13 (30) olay ise faili belirlenememiştir. Bu olaylarda; İstanbul, Adana, Ankara ve Bursa olmak üzere Antalya, Balıkesir, Aydın, İzmir ve Manisa illeri dikkat çekmektedir.
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv Bilişim | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
© ALL RIGHTS RESERVED |