|
|
Dünya Bankası'nın da 500 milyon dolarlık krediyle destekleyeceği zor durumdaki şirketlerde borçların yeniden yapılandırılmasını öngören İstanbul Yaklaşımı Çerçeve Anlaşması'na ilgi giderek artıyor. Raks Grubu şirketlerinden Raks Elektronik ve Raks Ev Aletleri'nin Finansal Yeniden Yapılandırma Programı'na alınması kabul edilirken; bir dönemin "havlu kralı' Denizlili sanayici Abdülkadir Uslu'ya ait Tümteks ve Boyasan da İstanbul Yaklaşımı'na alındı. Yapı ve Kredi Bankası, alacağının kısmen tasfiyesi için Tümteks ve Boyasan'ın sermayelerine toplam 45.8 milyon dolar bedelle katılarak hissedar olacak.
Borçların vadesi uzatıldı Tümteks de Borsa'ya gönderdiği açıklamada, alacaklı bankalar ile sözleşme imzalanma aşamasında olduğunu bildirdi. Açıklamaya göre, imzalanacak protokolle Yapı ve Kredi 35.652.174 dolar, Tekfenbank 4 milyon dolar, Maisonette A.Ş. 5.5 milyon dolar, Boyasan 500 milyar lira tutarında sermayeye iştirak edecek. İştirak dışı kalan borç tutarı ise 2 yıl ödemesiz, 5 yıl anapara ödemeli ve son iki yılı sadece faiz ödemeli olmak üzere 9 yıl olarak vadelendirilecek. Boyasan da Borsa'ya gönderdiği açıklamada, Yapı ve Kredi'nin 10.208.333 dolar, Maisonette A.Ş.'nin 6.045.968 dolar tutarında şirket sermayesine iştirak edeceğini duyurdu.
Raks da kurtarılacak
Raks Grubu şirketleri ile alacaklı banka ve finans kurumları arasında yapılan toplantıda, Raks Elektronik ve Raksev'e Finansal Yeniden Yapılandırma Programı'nın uygulanması kabul edildi.
Raks Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Raksev Raks Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen açıklamalarda, Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda 11 Ekim'de yapılan toplantıda, önceki toplantıda anlaşma kapsamına alınan her iki şirkete de, Finansal Yeniden Yapılandırma Programı'nın uygulanmasının kabul edildiği duyuruldu.
|
|