YÖK'ten kapatılan okullardaki öğrencilerin bilgileri ile ilgili açıklama

Yeni Şafak
17:038/08/2016, Pazartesi
G: 8/08/2016, Pazartesi
Diğer
IHA

YÖK, kapatılan okullardaki öğrencilerin bilgileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin bilgilerinin ve verilerinin koordinatör üniversitelere aktarımının tamamlandığı bildirildi. Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) açıklamalarını detayları ile birlikte haberimizden görebilirsiniz.

YÖK kapatılan okullardaki öğrencilerin bilgilerinin ve verilerinin koordinatör üniversitelere aktarımının tamamlandığını açıkladı. FETÖ soruştırması kapsamında kapatılan vakıf üniverstileri öğrencilerinin yakından takip ettiği gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Son olarak YÖK'ten yapılan açıklamada kapatılan okullardaki öğrencilerinin bilgilerinin ve verilerinin aktarımının tamamlandığı ifade edildi. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar.



Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin bilgilerinin ve verilerinin koordinatör üniversitelere aktarımının tamamlandığını açıkladı.



YÖK'ten yapılan açıklamada, 667 sayılı KHK kapsamında kapatılmış olan vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin bilgilerinin ve verilerinin koordinatör üniversitelere aktarımının 5 Ağustos 2016 Cuma akşamı saat 18.00'de tamamlandığı kaydedildi. Böylelikle bu öğrencilerin öğrencilik işlemlerini merkezi yerleştirme yapılana kadar koordinatör üniversitelerinden yapabileceği belirtilen açıklamada, "Kurulumuz, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Önümüzdeki hafta içerisinde bu öğrencilerimizin yerleştirmelerinin ve tercihlerinin hangi usul ve esaslara göre yapılacağına dair ayrı bir bilgilendirme yapılacaktır" denildi.



Kapatılan FETÖ okullarına 'Milletin malı milletin hizmetinde' pankartları asıldı

Mardin'de darbe girişiminin ardından kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait bir okulun üzerine “Milletin malı milletin hizmetinde” yazılı pankart asıldı.


Mardin'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararname ile kapatılan Safiye Koleji'nin (Atak Koleji) üzerine “Milletin malı milletin hizmetinde” yazılı afiş asıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlanan okulun akıbeti ile ilgili olarak şuan kadar resmi bir açıklama yapılmazken, okulun Kızıltepe Fen Lisesi'ne dönüştürülerek, eğitim öğretime devam edeceği belirtildi.


#YÖK
#Kapatılan okullar
#Kapatılan üniversiteler

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.