Bu bakımdan İmamımızın, mezkur kitabındaki hususları layıkıyla anlayabilmek için, diğer mezheplerin görüşlerinin de bilinmesi gerekir. Bu ise, normal okurun bilgi seviyesini aşacağı için, onun ehli / uzmanı olan biriyle birlikte okunması önerilir. Ama dediğimiz gibi, başka tercüme ve basımları da bulunan Kitâbü’t-Tevhîd, Ketebe’den özenli bir çeviriyle ve baskıyla okurlara yakın zamanda tekrar sunulmuştur, isteyen herkes ona kolaylıkla erişebilir ve okuyabilir.
Te’vîlâtü’l-Kur’ân yani Mâtürîdî Tefsirine gelince:
Hal böyle olunca, benzerliklerine rağmen Samî ve Âri anlayıştan farklı olan bir Türk-İslam Aklı’nı belirginleştirmek gerekli olmuştur ki, bu da öncelikle İmam Mâtürîdî’ye nispet edilmiştir. Diğer bir söyleyişle İmam Mâtürîdî, Türk Aklı’nı daha genel bir söyleyişle Türk telakkisini, düşüncesini kamil manada Müslümanlaştıran ilk isim olmuştur.
9 Mart 2016 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuşan Bekir Topaloğlu ismini bu bilgiyle sınırlı tutmamalıyız çünkü o, Te’vîlâtü’l-Kur’ân’ın günümüz Türkçesine kazandırılmasına sebep olanların başında gelir.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.