EDISYON:

Yarın ilkler yaşanacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de siyaset ve teknoloji dünyasından üst düzey isimleri kabul edecek

Hüseyin Berk
19:5822/09/2024, Pazar
G: 22/09/2024, Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulunda 14’üncü kez hitap etmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. New York'ta bulunan Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik, Erdoğan’ın birçok ilke sahne olacak görüşmelerinin detaylarını tvnet canlı yayınında aktardı. İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile ilk kez bir araya gelecek Erdoğan, teknoloji devi Apple’ın Başkan Yardımcısı Nick Ammann ile de Türkevi’nde önemli bir görüşmeye imza atacak. Almanya Cumhurbaşkanı Scholz ile yapılacak görüşmenin önemini vurgulayan Çelik, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze gündemiyle buraya geldi. İsrail’in soykırımı bölgesel savaşa çevirme çabaları da ana gündem olacak. Bunu BM kürsüsünden dünya gündemine taşıyacak yegane isim olarak görülüyor. Bu konuşma Batı’da ve İslam dünyasında büyük ses getirebilir.” dedi. Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile BM Genel Sekreteri Guterres’in vereceği yemekte görüşmesi olası.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti. John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, buradan Türkevi'ne geçti.

Erdoğan çifti, Türkevi girişinde kendilerini bekleyen kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Yarın ilkler yaşanacak: Siyaset ve teknoloji dünyasından üst düzey isimleri kabul edecek

New York'ta bulunan Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik, Erdoğan’ın birçok ilke sahne olacak görüşmelerinin detaylarını tvnet canlı yayınında aktardı.

Pezeşkiyan ile ilk yüz yüze görüşme

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile ilk kez bir araya gelecek Erdoğan, daha sonra Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek.

Detayları aktaran Çelik,
"Gazze gündemiyle buraya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Buna ek olarak İsrail'in Gazze'de 12 aydır devam eden soykırımı bir bölgesel savaşa çevirme hamleleri de burada ana gündemden biri olacak. Bunu BM kürsüsünden gündeme taşıyacak olan yegane isim Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak görülüyor burada. Dünyanın gerçekten beşten büyük olduğu birçok kez çeşitli olaylarla, politik, siyasi ve savaş krizleriyle ortaya çıktı. Erdoğan haklı çıktı ama Erdoğan'ın haklılığı Birleşmiş Milletler'in yapısının, dünyanın mevcut sisteminin yapısını değiştirmedi. Erdoğan bir kere daha bunun altını çizecek, vurgulayacak. Çünkü bölgesel bir savaşın kapıda olduğunu artık herkes konuşuyor ve söylüyor"
dedi.
Scholz ile yapılacak görüşmenin altını çizen Çelik,
"Almanya, İsrail'i şu anda açıktan destekleyen İsrail'in soykırımını meşrulaştırmaya çalışan ülke ve lideri Erdoğan'ın mutlaka söyleyecekleri vardır. Mutlaka uyarıları olacaktır. Bölgesel savaşa yönelik. Çünkü bu ateş bir tarafıyla da Türkiye'nin bulunduğu Coğrafyaya yayılmaya çalışılıyor. Bunun önlenmesi lazım ki dün Cumhurbaşkanı Erdoğan eee önemli bir cümle kurdu. Dünya siyonizminin ölüm fırtınası bölgeye yayılıyor dedi. Bunun altını çizmek gerekiyor."
dedi.

Apple ile görüşme: Teknoloji atılımları sürecek

Erdoğan yarın teknoloji devi Apple’ın Başkan Yardımcısı Nick Ammann ile de Türkevi’nde önemli bir görüşmeye imza atacak.
"İlk defa Apple'daki üst düzey bir yetkiliyle görüşmesi olacak."
diyen Çelik,
"Türkiye'nin buradan teknoloji atılımlarını sürdüreceğini, Türkiye'nin buradan Orta Doğu'da komşularıyla ilişkilerini iyi tutmaya da devam edeceğinin de mesajlarını alıyoruz aslında."
yorumunu yaptı.

Biden ile görüşme

Çelik, Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile BM Genel Sekreteri Guterres’in vereceği yemekte görüşmesinin olası olduğunu da aktardı.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Birleşmiş Milletler
#Ersin Çelik
#TVNET
#Gazze

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.