logo
EDISYON:

Lübnan'da bulunan Yeni Şafak muhabiri Neslihan Önder Nasrallah'ın ölümü sonrası Beyrut'taki son durumu aktardı

21:2228/09/2024, Cumartesi
G: 28/09/2024, Cumartesi
Tvnet

Tvnet'te canlı yayınlanan Gündem özel programında Beyrut'taki sıcak gelişmeleri aktaran Yeni Şafak Muhabiri Neslihan Öder, dün gerçekleşen Dahiye'deki saldırının ardından bölgedeki son durumu değerlendirdi. Beyrut'ta bombardımanların bugün de devam ettiğini söyleyen Önder, insanların sokaklarda ve boş alanlarda kaldığını, binlerce insanın da kuzeye doğru gittiğini ifade etti. Öte yandan Lübnan ordusuna ilişkin de konuşan Yeni Şafak muhabiri, Lübnan ordusunun sokağa indiğini ve sıkı denetim yaptığı dile getirdi.

Terör devleti İsrail'in dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısı sonucu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğü açıklandı.

Nasrallah'ın ölümü sonrası Hizbullah ve İran cephesinden intikam açıklamalar yapılırken, suikastın ardından Lübnan da hareketlendi.

Beyrut'ta bulunan Yeni Şafak muhabiri Neslihan Önder, sıcak bölgedeki son durumu anlattı.

Beyrut'ta bombardımanların bugün de devam ettiğini söyleyen Önder, insanların sokaklarda ve boş alanlarda kaldığını, binlerce insanın da kuzeye doğru gittiğini ifade etti.

Nasrallah'ın yerine kim geçecek?

Öte yandan Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından yerine geçecek isim de merak edilmeye başlandı.

Hizbullah'ın yeni liderinin kim olabileceğine ilişkin açıklamada bulunan Neslihan Önder, iki ismin ortada olduğunu bunlardan birinin Hizbullah Genel Yardımcısı Naim Kasım, diğerinin ise yine Hizbullah içerisinde üst düzey bir isim olan Seyit Haşim olduğunu söyledi.

Üzerinde en çok durulan ismin Kasım olduğunu ifade eden Önder henüz konuya ilişkin Hizbullah'tan bir açıklama yapılmadığını aktardı.

"Lübnan ordusu tanklarla sokağa indi"

Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından Dahiye'nin bazı sokaklarında Hizbullah üyelerinin protesto gösterisi düzenlediğini ancak diğer gruplardan herhangi bir eylemin gösterilmediğini aktaran Neslihan Önder, Lübnan ordusunun Beyrut'ta tanklarla sokağa indiğini, sıkı denetim yapıldığını; Lübnan hükümetinden ise henüz bir açıklama yapılmadığını söyledi.


#Lübnan
#Beyrut
#tvnet
#Hasan Nasrallah
#Hizbullah

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.