İsmail Kılıçarslan'dan Rize'deki 'Burger King' skandalına sert tepki: İçişleri Bakanı ve Rize Valisi neden görevini yapmıyor?

Hüseyin Berk
00:0910/10/2024, Perşembe
G: 10/10/2024, Perşembe
Yeni Şafak

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, terör devleti İsrail'i protesto eden akademisyen Kemal Sağlam'ın darp edildiği, soykırım destekçisi Burger King'in Rize'deki şube açılışında kurdele kesenlere sert tepki gösterdi. "Hocamızı dövenler ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyorlar." diyen Kılıçarslan İçişleri Bakanı ve Rize Valisi'ne çağrı yaparak, "Görevinizi neden yapmıyorsunuz? Sizin kolluk kuvvetleriniz yok mu? Bütün duygumuz yaralanıyor ya. Anlatamıyoruz biz derdimizi. Kimse kusuruma bakmasın; Vali de AK Parti Genel Merkezi de... Bunun adı rezalettir. Temizlemek için hala geç değil" diye konuştu.

Terör devleti İsrail'e verdiği destek nedeniyle küresel çapta boykot uygulanan Burger King isimli fastfood zinciri, Türkiye'deki tepkileri kırmak için adını 'Börgır' olarak değiştirmişti.

Siyonist destekçisi marka, son olarak Rize'de yeni bir şube açtı. Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen açılış törenine İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu da katıldı. Skandal açılışta AK Partili isimlerin yer alması kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

Tepki gösteren akademisyeni darp ettiler

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam "Kahrolsun İsrail" sloganı atarak açılışa tepki gösterince orada bulunan çok sayıda kişinin saldırısına uğradı.

Yaşananlar Ersin Çelik moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Siyaseten programında ele alındı.

İsmail Kılıçarslan'dan Rize'deki 'Burger King' skandalına sert tepki

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, eğitimci Sağlam'ı dövenlerin yakalanmamış olmasına tepki gösterip, "Hocamızı dövenler ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyorlar. Kime başvuracağız bu durumda?" diye konuştu.

"İçişleri Bakanı ve Rize Valisi neden görevini yapmıyor?"

Gerek AK Parti'den gerekse valilikten kamuoyundaki tepkiyi dindirecek açıklamaların yapılmamasına da sert çıkan Kılıçarslan, "
Şaka mısınız siz? Kendinize ne paye biçtiniz böyle be? Yanındaki ite köpeğe kendini savunamayacak birini öldüresiye dövdürtürsen senin cürmünün bir karşılığı olması gerekir. Şehrin valisine başvurmaktan başka bir çaremiz var mı bu konuda? Görevinizi neden yapmıyorsunuz? Sizin kolluk kuvvetleriniz yok mu? Yani bütün duygumuz yaralanıyor ya. Anlatamıyoruz biz derdimizi. Abi duygumuzu yaralıyorsunuz."
ifadelerini kullandı.
Kılıçarslan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İyidere Belediye Başkanı, o da sonra saçma sapan bir açıklama yaptı. Saçma sapan deyince falan çok ağırlarına gidiyor. Yani o yüzden saçma sapandan öte de bir şeyler söylemek istiyorum. Dedi ki çünkü adam, 'Ben dedi yemedim. Sadece açtım' dedi. Lan şaka mısınız lan siz? Sizi taneyle mi verdiler abi bize? Yani kendinize ne paye biçtiniz böyle be? Altı üstü bu millet şişe, Recep Tayyip Erdoğan seni oradan aday gösterdi diye oy verdi. Yani lan ne paye biçtiniz kendinize. Ya böyle saçma sapan bir açıklama olabilir mi abi?

Ama ben ne dedim abi? Oradaki akademisyeni dövdüler. 'Burger King'i boykot etmeniz gerekirken Burger King mi açıyorsunuz?' diyen akademisyen hocamızı öyle böyle değildi. Öldüresiye dövdüler.

Eğer bir vali bir şehirde valilik görevini yapamıyorsa aleyhine kampanya başlatırım dedim. İstifa kampanyası başlatırım dedim. Abi bana ne oradakilerin vekili olmasından. Bana ne oradakilerin belediye başkanı olmasından.

Yanındaki ite köpeğe kendini savunamayacak birini öldüresiye dövdürtürsen senin cürmünün bir karşılığı olması gerekir. Bak her şeyden önce bunu konuşalım. Adalet Nasıl kaybolur? Böyle kaybolur işte. Yanındaki ipe köpeğe, orada protesto hakkını kullanan birini dövdürtür. O ipin köpeğini de içeriye girmemesini temin etmek için bin türlü numara çekersen tamam mı? Bak vallahi bunların kim olduğunu bilmiyorum. Ne İyidere Belediye başkanını tanırım. Belki adam benim okurum yani.

AK Parti açıklama yaptı. Leyla Şahin. Usta çıktı. Aslanlar gibi. Sonuç? Hocamızı dövenler ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyorlar. Sonuç bu. Onun için abi kime başvuracağız bu durumda?

Şehrin valisine. Diyeceksin ki şu an kolluk kuvvetlerinin başındasın. Kolluk kuvvetlerine görevini yaptırt. Yaptık mı?

Kendini adam zanneden it köpekler, birini orada öldüresiye dövdüler. Tamam. Bunun kamerası var. Kaydı var. Sen valiysen görevini yapacaksın. Ya kime başvuracağız abi?

Şehrin valisine başvurmaktan başka bir çaremiz var mı bu konuda? Yani bütün duygumuz yaralanıyor ya. Anlatamıyoruz biz derdimizi. Abi duygumuzu yaralıyorsunuz.

Bugün görevden alsan ne gerekir ya? Hiçbir şeye gerekmez. Yarın seçim yapsan İyidere'yi yine AK Parti kazanır. Meclisten seçsen zaten AK Partilidir orası. Yarın görevden alsan hiçbir şey gerekmez sana. Abi niye bu kadar yaralıyorsunuz duygularımızı?

Hiç olmazsa orada hocamızı protesto hakkını kullanan hocamızı öldüresiye döven iti köpeği gereği yapıldı diye alsanıza ya. Niye bu kadar zorluyorsunuz abi bizi ya? Al. Ya niye bu kadar zorluyorsunuz?

Niye Levent Gültekin'e yazı yazdırtıyorsunuz? Ya ayıp değil mi ya? Milyonlarca insan 7 Ekim'den beri binlerce malı boykot ediyor.

Disiplin kurulun yok mu? Ya İçişleri Bakanı görevini yapsana. Senin kolluğun yok mu Rize'de? Yok mu abi? MOBESEN yok mu ya? Ha? Başına MOBESE dağıtmayı biliyorsunuz ya... Kimse kusuruma bakmasın Vali de AK Parti Genel Merkezi de... Bunun adı rezalettir. Temizlemek için hala geç değil"

#İsmail Kılıçarslan
#Rize
#İyidere
#Burger King
#Boykot
#İçişleri Bakanlığı
#Rize Valiliği