Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'nin acizliğini dünyaya haykırdı: Birleşmiş Milletler'i içine düştüğü bu utanç girdabından kim çekip alacak?

15:1915/10/2024, Salı
G: 15/10/2024, Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Filistin'in Geleceği Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler'in Gazze Şeridi ve Lübnan'daki acizliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci İsrail'in Lübnan geçici görev gücüne saldırısıyla başta güvenlik konseyi olmak üzere Birleşmiş Milletler'e alenen meydan okuduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'e zor sorular

Terör devleti İsrail'in bölgede istediği gibi hareket ettiğini ve Birleşmiş Milletler'in bu hususta aciz kaldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna hiçbir tepki gelmemesi en az saldırılar kadar vahim bir durumdur. Soruyorum, kendi personelinin hakkını korumayan bir Birleşmiş Milletler, başkalarının hakkını nasıl savunacak? Kafasında UN yazılı mavi kaskı olan askere uzanan elleri kıramayan BM, Gazzelilere, Lübnanlılara uzanan kirli elleri nasıl engelleyecek? Her gün itibar kaybeden Birleşmiş Milletler'i içine düştüğü bu utanç girdabından kim çekip alacak? BM Güvenlik Konseyi, bölgemizin kan deryasına dönmesini, Gazze'de sivillerin diri diri yakılmasını daha ne kadar seyredecek? İslam düşmanı bu barbarlığın önüne geçmek için ne zaman adım atacak?" ifadelerini kullandı.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Ankara
#Birleşmiş Milletler
#Filistin'in Geleceği Konferansı