logo
EDISYON:

CHP'deki adaylık kapışmasında kılıçlar çekildi: Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık

Lokman Özdemir
12:2926/09/2024, Perşembe
G: 26/09/2024, Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son günlerde adaylık tartışmaları ve Ekrem İmamoğlu ile arasındaki gerginlikler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce bu konuda temkinli bir tutum sergileyen Yavaş, artık kesin bir duruş sergileyerek "Eğer partimiz bana adaylık teklif ederse, ben de bu göreve talip olurum. Ancak boş laflarla zamanımı harcayacak değilim" dedi. Yavaş'ın adaylık konusuna yeşil ışık yakmasının İmamoğlu cephesinde nasıl yankılanacağı merak ediliyor. Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler CHP yönetiminin adaylık için İmamoğlu üzerinde karar kıldığını iddia etmişti. Yavaş'ın bu açıklaması bu iddialara cevap olarak değerlendiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
Mansur Yavaş
ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
Ekrem İmamoğlu
arasında cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili tartışmalar giderek alevleniyor.

Mansur Yavaş, daha önceki açıklamalarında adaylık konusunda temkinli bir yaklaşım sergileyerek "Partimizin kararına saygı göstereceğim" demişti. Ancak Yavaş son zamanlarda adaylık konusundaki duruşunu netleştirdi.


Mansur Yavaş - Ekrem İmamoğlu

Adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaş, cumhurbaşkanı adayı gösterilmediği takdirde CHP'den istifa edeceğine yönelik iddiaları hakkında konuştu.





"Partimiz aday gösterirse aday oluruz"


Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yakan Yavaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


"Sayın İmamoğlu'nun ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır."

Yavaş'ın adaylık konusundaki net açıklamasının İmamoğlu cephesinde nasıl karşılanacağı merak edilirken krizin daha da derinleşeceği düşünülüyor.


İmamoğlu cephesinden gelen açıklamalardan rahatsızlığını dile getirmişti


Sözcü yazarı Aytunç Erkin' verdiği röportajda CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına sert bir şekilde tepki gösteren Yavaş, bu konudan duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.


Gazeteciler ve danışmanların yaptığı kışkırtıcı açıklamalara değinen Yavaş,
"Bu durum beni son derece huzursuz ediyor. Adaylık konusu zamanı geldiğinde gündeme getirilmeli; şu anki tartışmalar yalnızca fitne yaratıyor"
demişti.

'Aday İmamoğlu' iddiası ortaya atılmıştı


Son olarak İmamoğlu'na yakın gazeteci Şaban Sevinç, Ekol TV'deki canlı yayında CHP'nin adaylık tartışmalarında kararını verdiğini ifade ederek
"CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu. Mansur Yavaş da kabul ederse Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak."
iddiasında bulunmuştu.


#Mansur Yavaş
#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#aday

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.