Aydın Ünal sanattan edebiyata dünyayı karıştıran Siyonizm tehlikesini anlattı: Türkiye'nin de tarlasını sürmüşler

Hüseyin Berk
22:2416/10/2024, Çarşamba
G: 16/10/2024, Çarşamba
Yeni Şafak

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, tvnet canlı yayınında, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın söylemlerine dikkat çekerek, İsrail'in her yeri nasıl karıştırdığını anlattı. 7 Ekim'den sonra İsrail'in Türkiye ve tüm dünya için ciddi tehlikeye dönüştüğünü vurgulayan Ünal, "Paraları var, dayanışma içindeler ve çok inançlılar. Üçü bir olunca da çok güçlü oluyorlar." ifadelerini kullandı. İsrail'in tüm dünyada ideoloji ve propaganda anlamında da büyük bir güç olduğunu vurgulayan Ünal, "Her yeri karıştırıyorlar. Türkiye'nin de tarlasını sürmüşler." dedi. Ünal, İsrail'e tek kelime etmeyen FETÖ'cülerin yeniden piyasaya sürüldüğünü de belirtti ve Siyonist tehlike konusunda vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'in ardından Lübnan'da da işgal saldırıları başlatan İsrail'e ilişkin yaptığı açıklamada, soykırımcıların asıl hedefinin Arz-ı Mev'ud olduğunu vurgulamış ve "Hedef Türkiye toprakları" demişti.

CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hedef alıp, "'Vadedilmiş topraklar diye burayı gösterenler var' falan diyorlar ya. Hep söylüyorum her ülkenin delisi var arkadaşlar. Çıkar bir tane deli Hahamın teki 'Hatay da vadedilmiş falan der.'" demişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Erdoğan'ın açıklamalarının seçime yönelik olduğunu öne sürüp İsrail'in Türkiye'ye saldırmayacağını söylemişti.

Yaşananlar, Ersin Çelik moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Siyaseten programında ele alındı.

İsrail nasıl oluyor da tüm dünyayı karıştırabiliyor?

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, Siyonizm tehlikesini her fırsatta anlatan merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın söylemlerine dikkat çekerek,
İsrail'in her yeri nasıl karıştırdığını
anlattı.
Erbakan'ın Siyonizm tehdidini anlattığı sözlerinin çok ciddiye alınmadığını belirten,
"O dönem Adnan Oktar’ın devreye girmesiyle Siyonizm üzerine yazdığı saçma sapan kitaplarla sulandırıldı o mesele."
dedi.
7 Ekim'den sonra İsrail'in Türkiye ve tüm dünya için ciddi tehlikeye dönüştüğünü vurgulayan Ünal, "
Çok ciddi bir dayanışma içindeler ve ticarette kuralsız oldukları için ciddi manada paraları var. Çok inançlılar. Bebeklikten itibaren çocuklarını kendi dinleriyle sıkı şekilde yerleştiriyorlar. Üçü bir olunca da çok güçlü oluyorlar."
ifadelerini kullandı.
Azerbaycan'daki İsrail desteğinden örnek veren Ünal,
"Orada büyük bir kısım Şii olmasına rağmen büyük bir destek çıkmış. Irak’taki Kürtler üzerinde çok etkili olmuşlar, Suriye’yi bilmiyoruz orayı da göreceğiz. Dünyanın her yerinde böyleler. Arnavutluk, Sırbistan, Kosova’da çalışmışlar. Dünyada her yerde kendilerine yakın isimler bulmuşlar. İdeoloji, propaganda anlamında büyük bir güce dönüşmüşler."
diye konuştu.

"Türkiye'nin de tarlasını sürmüşler"

ABD'deki iki başkan adayının da 'İsrail'i nasıl destekleriz' diyerek birbiriyle yarışmasına vurgu yapan Ünal,
"'Çok büyük bir süper güç' demek, insanları da yıldırmak da istemiyorum ama böyle bir tehlike var. Her yeri karıştırıyorlar. Türkiye tarlasını da sürmüşler."
dedi.

"FETÖ'cüleri yeniden piyasaya sürüp İsrail savunuculuğu yaptırıyorlar"

Ünal sözlerinin devamında şunları dile getirdi.

"İlla sarı zarf içinde para gidip gelmesi gerekmiyor. 'Sen bizden taraf ol, biz seni destekleriz' diyorlar.

Şarkıcıysan şarkılarını listelere sokuyorlar, film sektöründeyse Netflix’te yer veriyorlar. Edebiyatta Nobel veriyorlar.

Siyonizm tehdidi var yüzleşmek istemediğimiz bir tehdit var. Bunu konuşmaktan vazgeçmememiz gerekiyor. Meseleyi sulandırmadan. Ellerinin nerelere uzandığını göstermemiz gerekiyor.

Marx, Chomsky de Yahudi’ydi ama hiç konuşulmaz. Einstein, İsrail üniversitelerinde ders verdi. Atom bombasının akıl hocasıydı.

Bunların Siyonistliğini görüyorsunuz, gizliyorlar ama eserlerinde yerleştiriyorlar. Öyle yetişmiş ve büyümüşler. Bunu küçümsememek lazım.

İsrail Türkiye’nin içinde uçaklarıyla, aparatlarıyla her türlü faaliyeti yapıyor. Bağımsız olmak istiyorsak, kurtuluş savaşındaki silahlı bağımsızlığı pekiştirmek istiyorsak buna dikkat etmemiz gerekiyor.

7 Ekim'den bu yana bir tane Fetö’cü çıkıp da İsrail’i eleştirmedi eleştirmez de böyle haysiyetleri yok. Çünkü birebir İsrail’in yanındalar. 'Siyasal İslam' diyerek Müslümanları korkutmaya çalışıyorlar.

TV’lerde eski Fetö’cüleri görmeye başladık. Satır aralarında İsrail'i savunuyorlar.

Fehmi Koru din savaşı değil dedi, Taha Akyol Arz-ı Mev'ud diye bir kavram olmadığını Erdoğan'ın uydurduğunu iddia etti. Size mi kaldı bunları anlatmak.

Fetö'cüleri yeniden piyasaya çıkıp İsrail savunuculuğu yapıyorlar. Bunları konuşmamız gerekiyor."



#Aydın Ünal
#İsrail
#Siyonizm
#TVNET
#FETÖ
#Türkiye