Avrupa'yı İslamsızlaştırma projesi: Bektaşi Devleti fikrinin arkasında kimler var?

Hüseyin Berk
23:4126/09/2024, Perşembe
G: 26/09/2024, Perşembe
Yeni Şafak

Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, tvnet canlı yayınında, Arnavutluk'ta devlet eliyle kurulacağı söylenen Vatikan tipi 'Bektaşi Devleti'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Vatikan neyse o. Tam bir teokratik devlet kurmak bu." diyerek Balkanlardaki Müslüman varlığına dikkat çeken Öğün, "Bu Avrupa'yı İslamsızlaştırma meselesinin bir önemli ayağı olabilir" dedi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran’da 109 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan ve "Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti" olarak adlandırılacak yeni bir yapı oluşturacaklarını duyurdu. Rama, bu yapının detaylarının yakın zamanda açıklanacağını belirtti. Yeni yapının amacının, Arnavutluk’un gurur kaynağı olan hoşgörülü İslam anlayışını teşvik etmek olduğunu ifade eden Rama, "Dini hoşgörü, sahip olduğumuz bir hazine ve buna sahip çıkmamız gerekiyor" dedi. Ayrıca, planın sadece en yakın danışmanlarının bilgisi dahilinde olduğunu ve ABD gibi NATO müttefiklerine henüz bildirilmediğini sözlerine ekledi.

Gelişmeye ilişkin detaylar tvnet'te canlı yayınlanan Akıl Odası programında masaya yatırıldı.

Avrupa'yı İslamsızlaştırma projesi

Balkanlardaki Müslüman varlığına dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün,
"Avrupa'da bir İslam, Müslüman varlığı var. Avrupalılara göre, Balkanlarda İslamiyet demek evinin mühim odalarından biri işgal altında demektir. Başka bir isim bulmak suretiyle Bektaşilik... İslam gibi gözüküyor falan ama bildiğiniz manada değil. Orada başka bir din gibi... Bu kimin işine yarar? Bu Avrupa'yı İslamsızlaştırma meselesinin bir önemli ayağı olabilir"
diye konuştu.




#Arnavutluk
#Bektaşi
#Süleyman Seyfi Öğün