EDISYON:

İşgalci İsrail’in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi’nin 2017’deki konuşması ortaya çıktı

17:1416/09/2024, Pazartesi
Diğer

Terör devleti İsrail tarafından Batı Şeria’daki barışçıl gösteriler sırasında Siyonist askerler tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin 2017 yılında Donald Trump karşıtı bir mitingde yaptığı konuşma ortaya çıktı. Eygi’nin konuşmasındaki kararlılık ve hitabet kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, “Bugün hepimiz Trump'ın şiddet içeren kadın düşmanlığını, ırkçı kışkırtmalarını ve sapkın gündemini reddettiğimiz için sokaklardayız. Kız kardeşlerimiz saldırı altında. Ne yaparız? Ayağa kalk, karşı çık. Kadın hakları saldırı altındayken ne yaparız? Ayağa kalk, karşı çık. Yurttaş hakları saldırı altındayken ne yaparız? Ayağa kalk, karşı çık.” ifadelerini kullanmıştı.

AYŞENUR NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Terör devleti İsrail, Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı. Filistinlilere ait hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül’e hayatını kaybetmişti.

MEMLEKETİ DİDİM’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Eygi’nin naaşı Tel Aviv'den Bakü'ye, oradan da İstanbul'a ulaştırıldı. Naaşı, İstanbul’daki törenin ardından İzmir'e gönderildi ve burada ikinci bir tören düzenlendi. Eygi, daha sonra memleketi Aydın Didim’de büyük bir kalabağın katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları savunucusuydu. 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.



#Ayşenur Ezgi Eygi
#İsrail
#ABD
#Donald Trump

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.