Yeni Şafak

TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? TEOG puan hesaplama robotu 2017

Yeni Şafak
20:5422/11/2016, Salı
G: 22/11/2016, Salı
Diğer

TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem sınavları 23-24 Kasım'da yapılıyor. MEB kapsamındaki TEOG sınavlarından kaç puan alacağınızı yaklaşık olarak hesaplayabileceğiniz puan hesaplama robotu 2017'yi sizlerle paylaşıyoruz.

TEOG puan hesaplama robotu 2017

işlemleri için hemen tıkla. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem sınavlarının ardından öğrenciler

TEOG puan hesaplama

sı yapacaklar. Öğrenciler TEOG sınavının ilk günü hepsi 20 soru olan Türkçe, Matematik ve Din Kültürü testlerinden sorumlu olacak. TEOG ikinci gününde ise Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil testlerine girecekler. Bu sınavların ardından sorular MEB tarafından yayımlanacak. TEOG puan hesaplama robotuna haberimizdeki bağlantıdan erişebilirsiniz. İşte tüm detaylar.



için tıklayınız



SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ


a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.



b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.



c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.



ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.



d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.



e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;



[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.



f. 8'inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.



g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.



ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.



h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.



11.1. Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması


Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.



Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması


Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.



Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması


Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.



TEOG'DA 1 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ TER DÖKECEK


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin gireceği birinci dönem merkezi ortak sınavları yarın ve perşembe günü yapılacak.



TEOG birinci dönem sınavları yarın ve 24 Kasım perşembe günü yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda gerçekleştirilecek.



Toplam 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katılacağı sınavlarda, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı düzenlenecek.



Öğrenciler, yarın yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, perşembe günkü ikinci oturumda da fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.



Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.



Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava giremeyecek. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.



Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nın ilk oturumu 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Manisa'da 8. sınıfta okuyan 18 bin 485 öğrenci 306 binada 6 dersten sınava girecek.



Türkiye geneli ortak yapılan TEOG Sınavında öğrenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava girecek.



23 Kasım Çarşamba günü 09.00'da başlayacak olan sınavlara Manisa genelinde 306 binada 18 bin 485 öğrenci girecek.


Ahmetli'den 184 öğrenci, Akhisar'dan 2 bin 12, Alaşehir'den bin 297, Demirci'den 487, Gölmarmara'dan 240, Gördes'ten 347, Kırkağaç'ta 538, Köprübaşı'nda 144, Kula'da 619, Salihli'de 2 bin 74, Sarıgöl'de 403, Saruhanlı'da 688, Selendi'de 345, Soma'da bin 509, Şehzadeler'de 2 bin 353, Turgutlu'da 2 bin 291 ve Yunusemre'de 2 bin 954 öğrenci sınavda ter dökecek.


Öğrenciler 23 Kasım Çarşamba günü 09.00'da Türkçe, 10.10'da Matematik ve 11.20'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınava girecek. 24 Kasım Perşembe günü ise 09.00'da Fen Bilimleri, 10.10'da T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve 11.20'de ise Yabancı Dil sınavına girecek. Her sınav için öğrenciler 20'şer sorudan oluşacak testleri çözecek.
















TEOG'a 7/24 WhatsApp'ta hazırlanıyorlar


Adana'da 20 yıllık Türkçe öğretmeni Gurbet Duymuş, öğrencilerinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından en yüksek puanı alabilmesi için kurduğu WhatsApp grubunda 7 gün 24 saat eğitim veriyor. Gurbet Öğretmen'in girişimi sayesinde okuldan sonra da eğitime devam eden ve birbirleriyle beyin fırtınası yapma olanağı bulan 36 öğrenci, diğer dersler için de gruplar kurulmasını istiyor.


İşini severek yapan ve öğrencilerini bir cevher gibi işlemeyi hedefleyen 20 yıllık Türkçe öğretmeni Gurbet Duymuş (40), görev yaptığı Seyhan ilçesindeki Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu'nda alışılmışın dışında bir uygulamaya imza attı. Devlet okulu standartlarında eğitim verdiği 8/D sınıfı öğrencilerinin özel ders, kurs gibi ekstra desteklere ihtiyaç duymamasını isteyen genç öğretmen, kurduğu WhatsApp grubunda öğrencilerin 7 gün 24 saat sorularını cevaplıyor, öğrencilerin birbiriyle beyin fırtınası yapmasına olanak sağlıyor. Öğrencilerinden olumlu geri dönüşler aldığı için okul sonrasında da öğrencilerle başarılı bir şekilde etkileşime girebildiğini anlatan Gurbet Duymuş, “Bence onlara değer verdiğimi hissettirdim ve 'Haydi çocuklar, başaracağız. En iyisi olabiliriz, niye olmayalım?' dedim hep. Çocuklarımız da akıllı çocuklar. Eğer olumlu olarak dönmeselerdi benim çabalarımla olmazdı, 1 haftada biterdi bu etkinlik” dedi.


Duymuş: “Ders ve teneffüsler yetmez oldu”


Öğrencileriyle farklı bilgiler ve sorular paylaşmak için böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyduğunu anlatan genç öğretmen, “Ders ve teneffüsler yetmez oldu. Çocuklar gece 24.00'te de, sabah 05.00'te de sürekli yanlışlarını atıyorlar, yapamadıklarını paylaşıyorlar. Biz de beyin fırtınası tekniğiyle hem çocukların düşünce sistemini öğreniyoruz hem de eksiklerini gideriyoruz. Hem de hemen dönüş olduğu için öğrenciler kendini iyi hissediyor. Ara ara çocuklara uyarı babında 'Haydi çalışalım' deyince aile dışında birinin uyarısının etkili olduğunu düşünüyorum. Diğer sınıflarım da da bu uygulamayı yaygınlaştırmayı düşünüyorum. Gece 24.00'te, sabah erken saatte öğrenciye dönmek zordur ama keyifli ve güzel” ifadelerini kullandı.


Öğrenciler: “WhatsApp eskiden eğlence içindi”


İyi bir fen lisesine yerleşmek için çalışan öğrenciler ise WhatsApp'ı genellikle sohbet ve eğlence amaçlı kullandıklarını ancak Gurbet Öğretmen'in bu girişimi sayesinde TEOG'da çıkacak sorulara çözüm bulduklarını ifade etti. Sordukları soruların gerek Gurbet Öğretmen, gerekse çözümünü bilen diğer öğrenci arkadaşları tarafından hızlıca çözüm bulduğunu anlatan öğrenciler, diğer dersler için de bu uygulamayı başlatmaları için öğretmenlerine çağrıda bulundu.



TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem sınavları 23-24 Kasım'da yapılıyor. MEB kapsamındaki TEOG sınavlarından kaç puan alacağınızı yaklaşık olarak hesaplayabileceğiniz puan hesaplama robotu 2017'yi sizlerle paylaşıyoruz.

#TEOG
#MEB
#TEOG puan hesaplama robotu 2017
#Ortak sınavlar
#Teog puan hesaplama
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.