
TEOG çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını sizler için hazırladık. MEB tarafından gerçekleştirilecek olan TEOG sınavına girecek olan öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden çıkmış TEOG sınav sorularına ulaşabilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Hangi konuların daha çok çıkacağını ve soru türlerini görebilirsiniz. İşte çıkmış TEOG soruları…
Çıkmış
nı ve cevap anahtarını haberimizden görebilirsiniz. TEOG sınavına sayılı saatler kaldı. Sınava girecek olan öğrenciler ise geçmiş dönemlerde çıkmış olan soruları inceleyerek konu hakkında fikir sahibi oluyorlar. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri gibi derslerden sınava giren adaylar, sınavda ter dökecekler. Sizler de sınava daha iyi hazırlanabilmek için geçmiş soruları inceleyebilirsiniz. İşte çıkmış
ve cevap anahtarı…
Yukarıdaki bağlantı üzerinden daha önce sınavlarda çıkmış olan TEOG sorularına ulaşabilirsiniz. Sizlere uygun olan seçeneği seçerek o döneme ait olan sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz.
TEOG sınavı öğrenciler için büyük bir önem taşımaktadır. Geleceklerini yakından ilgilendiren bu sınava daha rahat çalışabilirsiniz. Uzmanları da dinleyerek TEOG sınavı hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
TEOG hakkında bilinen 5 yanlış

Yine tüm sene çalıştıktan sonra son gün gelip çatar ve öğrenciler 'bilgi sorularından' korkar hale gelir. Halbuki hiç de öyle değil. TEOG'da bilgi soruları değil, her ders için genellikle yorum soruları çıkmakta. Bu yüzden konuları ezberlemek yerine mantığını öğrenmek, benzeşim yaparak, not tutarak çalışmak çok daha faydalı olacaktır.
En fazla sorulan sorulardan bir tanesi de TEOG sınavlarında standart sapma olup olmadığı. YGS ve LYS sınavlarında standart sapmanın uygulanması sebebiyle bir çok öğrenci ve veli TEOG'da da standart sapma uygulandığını düşünüyor fakat TEOG sınavlarında standart sapma uygulanmıyor. Yani az yapılan bir soru diğerlerinden daha kıymetli değil.
4-Bu sene kesin puanlar yükselir
Yine her sene sınav öncesi ve sınav sonrası ortaya atılan içi boş bir önerme daha. Puanların yükselmesi sınavın öğrencilere zor gelip gelmemesiyle, daha da doğrusu öğrencilerin aldıkların puanlarla doğru orantılı bir durum. Yani TEOG sınavında, bir önceki seneye göre daha başarılı olunursa genel olarak, ancak o zaman puanların yükselmesi söz konusu olabilir. Daha sınavlar olmadan, hatta daha 1. TEOG sınavı biter bitmez böyle bir yorum yapmak ya da öngörüde bulunmak hiç de sağlıklı olmayacaktır.
İkinci TEOG'da daha fazla konu olduğu için böyle bir çıkarım yapılmakta fakat birinci TEOG ile ikinci TEOG sınavları %50, %50 etkilemekte. Liseye yerleştirilirken Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) göz önünde bulundurulmakta. YEP'i de 6,7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30'u, TEOG ortak sınavlarının da %70'i etkilemekte.
TEOG sınavına sayılı günler kaldı, sınava girecek öğrencilerin stres ve kaygı yapmamalarını söyleyen Doğa Okulları Rehberlik ve Psikolojik Bölüm Başkanı Merve Kuruhasanoğlu, sınavda yanlışın doğruyu götürmediğini, öğrencilerin beslenmelerine ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, ailelere önemli görevler düştüğünü dile getirdi.
8. Sınıf öğrencilerinin heyecanla bekledikleri TEOG 1. Dönem sınavı 23-24 Kasım'da yapılacak. Sınava girecek ergenlik dönemindeki öğrencilerin kaygı ve heyecan yapması normal fakat çocuklar doğru yönlendirmeyle kaygılarını azaltıp motive olabilirler. Aileler çocuklarının kaygılarını azaltıp bu sınavın hayatlarının son sınavı olmadığını ve telafisi olduğunu hatırlatmaları gerekir.
“Öğrenciler ve aileler yoğun bir maraton geçirdi” diyen Kuruhasanoğlu, “TEOG sınavı kaygı uyandırmayı gerektirecek bir sınav değil, çünkü okul içerisinde oldukları yazılılardan bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı bir sınav var önümüzde. Çocuklarda ergenlik dönemine denk geldiği için heyecan yaratması normal, heyecan diri ve motive tutar ama bu kaygıya dönerse sıkıntı başlıyor. Sınava az bir süre kala bilinç hazırlığını yapmak lazım. “İşte sınav her şey değil, Ben sınav için elimden geleni yaptım” şeklinde kendilerini hazırlaması lazım. Ailelere düşen önemli bir görev de var. Ailelerimiz genelde yaptıkları konuşmaların çocukların duymadıklarını zannediyorlar ama işte “ne kadar net yapacak, acaba başarabilecek mi?” gibi konuşmaları çocuklar duyduğunda üzerlerinde yoğun bir baskı hissediyorlar. Bu sınav çocukların karakterini ve kendilerini gösterdikleri bir sınav değil. Sadece 2 buçuk ayda öğrendiklerinin ölçüldüğü normal bir yazılı sınavı böyle düşünmekle işe başlayabilirler” dedi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.