"Astrophysical Journal Letters" dergisinde yayımlanan çalışmaya göre astronomlar, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Wise teleskobunu kullanarak Dünya'dan 6,5 ışık yılı uzaklıkta bir çift sönmüş, kahverengi cüce yıldız keşfetti
Birbirinin yörüngesinde dönen yıldızlara "WISE J104915.57-531906" adı verildi.
Pennsylvania Eyalet Üniversitesi Astronomi ve Astrofizik Bölümü'nden Prof. Kevin Luhman, "Bu yıldızlar, Güneş Sistemimizin son derece yakınında yer alıyor. Öyle ki 2006 yılına ait televizyon yayınları, şu an bu yıldızlara ulaşıyor" dedi.
Dünya'ya en yakın yıldız sistemi olan Alpha Centauri, 4,1 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor. İkinci en yakın yıldız sistemi ise 6 ışık yılı uzaklıktaki Barnard Yıldızı.
Büyük yıldızlara gücünü veren nükleer tepkimeleri başlatamayacak kadar hafif olan kahverengi cüceler, yıldızlararası gaz bulutlarının çökmesi ile oluşuyor ve genellikle Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'in kütlesinden 80 kat daha fazla kütleye sahip oluyor. Yeteri kadar ısınamayan kahverengi cüceler, bir süre sonra sönüyor.
Prof. Luhman, kahverengi cücelerin yörüngelerinde gezegen olup olmadığını belirlemek için NASA tarafından üretilen ileri James Webb Uzay Teleskobu'nun kullanılacağını sözlerine ekledi.