Almanya Federal Konseyi'nden geçen karar doğrultusunda 2030 yılından itibaren ülkede petrol ile çalışan otomobillerin kullanımı yasaklanıyor. Bu tarihten itibaren Almanya'da sıfır emisyon değerine sahip, elektrikle ve hidrojenle çalışan araçlar kullanılabilecek.
Fosil yakıtların er ya da geç tükeneceği; bu tüketim hızıyla dünyada yaklaşık 50 yıllık petrolün kaldığı çoğu kişi tarafından biliyor. Bu nedenle petrol ile elektriği bir arada kullanan hibrit otomobil, elektrikli otomobil ve hidrojen ile çalışan otomobil gibi alternatifler üretiliyor.
Bazı ülkeler de bu üretimi teşvik etmek için daha şimdiden tarih vermeye başladı. Örneğin Norveç 2025 yılı itibarıyla içten yanmalı motora sahip otomobilleri yasaklayacağını açıklamıştı.
Buna benzer bir açıklama da Almanya'dan geldi. Otomotiv sektörünün birçok dev ismini bünyesinde barındıran Orta Avrupa ülkesinde, 2030 yılından itibaren petrol ile çalışan otomobiller yasaklanacak. Almanya Federal Konseyi'nden geçen karar doğrultusunda Almanya'da 2030 yılında sıfır emisyon değerine sahip otomobiller kullanılacak. Yani günümüz teknolojisinde Alman vatandaşlarının ya elektrikli ya da hidrojen yakıt hücreli otomobil kullanması gerekecek. Tabii 14 yıl içinde alternatif yakıt teknolojisi geliştirilirse bunlar da tercih edilebilir.
Konsey ayrıca Avrupa Konseyi'nin emisyon kararını da yeniden gözden geçirmesini istiyor. Zira emisyon düzenlemesinin, sıfır emisyonlu araçlar için ciddi vergi indirimi getireceği öngörülüyor. Diğer taraftan yine bu düzenlemeyle dizel araçlar için yürürlükte olan vergi indirimi de kaldırılmış olacak. Böylece fiyatlar artacağı için, dizel araçların sonunun gelebileceği ifade ediliyor.