Son dakika haber - Diyarbakır’da polis aracına bombalı saldırı 5 şehit, 12 yaralı!

Yeni Şafak
21:2710/08/2016, Çarşamba
IHA

Son dakika haber Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama olduğu bildirildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Bağlar Mevkii'nde büyük bir patlamanın olduğu bildirildi. Çevik Kuvvet servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü,4 polis 3 kişi de yaralandı. Diyarbakır'dan son dakika haberlerini yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.

Son dakika Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Bağlar mevkiinde çevik kuvvet servis aracının geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 4 polis 3 kişi de yaralandı. Diyarbakır Sur'daki patlamanın son dakika gelişmelerini buradan görebilirsiniz.



Diyarbakır'ın Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi'nde yaşanan patlamanın polis servis aracı geçerken yaşandığı belirtildi.



Edinilen bilgiye göre, Bağıvar Mahallesi 10 Gözlü Köprü mevkiinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait Çevik Kuvvet Müdürlüğü servis aracının geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama, kentin birçok noktasından duyulurken, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 vatandaş hayatını kaybetti, 4 polis ile 3 vatandaş yaralandı. Bölgeye sevk edilen güvenlik kuvvetleri ikinci bir patlamaya karşı geniş kapsamlı güvenlik önlemi alırken, olay yerine gelen ambulanslar yaralı polis memurları ve vatandaşları hastanelere kaldırdı.



Diyarbakır Valiliği'nden patlama açıklaması

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde meydana gelen patlamada 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 5'i polis memuru 12 kişinin ise yaralandığını duyurdu.


Diyarbakır Valiliği tarafından teröristlerin bombalı araçla yaptığı saldırı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sur ilçemizde, vatandaşlarımızın da yoğun olarak bulunduğu On Gözlü Köprü civarında 10 Ağustos 2016 günü saat 19.15 sıralarında, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.







Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili, "Mardin Kızıltepe de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı." dedi.



CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında yerinden söz alarak Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Kızıltepe ilçelerinde terör saldırısı yaşandığı yönünde haberler olduğunu belirtti.



Gök, hükümet yetkililerinden Meclisi bilgilendirmelerini talep ettiklerini söyledi.



Bakan Arslan da söz alarak Diyarbakır ve Mardin'deki terör saldırılarına ilişkin bilgi verdi.



Arslan, "Mardin Kızıltepe'de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu, olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.



-"Terörle mücadele milli bir davadır"



MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Türkiye'nin bir yandan FETÖ diğer yandan PKK ile mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörle mücadelenin bütünlük arz etmesi gerekir. Ve terörün hedefi kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin Türkiye'nin birliğine ve varlığına yönelik suikastlerdir. Terörle mücadele milli bir davadır." ifadelerini kullandı.



HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Diyarbakır ve Mardin'deki saldırıları büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, "HDP olarak sivil yerleşim yerlerinde yapılan saldırı ve patlamaları hep kınadık. Bugün de kınıyoruz. Umarım tablo çok ağır olmaz." diye konuştu.



AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Türkiye'nin uzun süredir birden çok terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörün her türlüsünü lanetlediğimizi ve tüm bu terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyoruz. Milletimiz müsterih olsun, terör örgütleri şimdiye kadar istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.



Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Başkanlık Divanı olarak Diyarbakır ve Mardin'de yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediklerini söyledi.






#Diyarbakır
#Son dakika haberleri
#Patlama
#Sur

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.