Son dakika Mardin Kızıltepe’de patlama: Çok sayıda yaralı var

Yeni Şafak
19:1310/08/2016, Çarşamba
G: 10/08/2016, Çarşamba
IHA

Son dakika Mardin Kızıltepe'de patlama haberi geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde büyük bir patlama meydana geldiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Patlamanın ardından bölgeden silah seslerinin yükseldiği bildirildi. Son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.

Son dakika Mardin
Kızıltepe'de
patlama

meydana geldiği bildirildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü üyelerince önceden yola döşenen patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Mardin'de yaşanan saldırının ardından bölgede silah seslerinin duyulduğu ifade edildi. Mardin Kızıltepe'deki patlamadan son dakika haberlerini yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.



Mardin'de Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde büyük bir patlama yaşandı. Çok sayıda yaralının olduğu bölgeye ambulanslar sevk edildi.



Olay, Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, polis aracının geçişi sırasında büyük bir patlama yaşandı. Patlamada araçta bulunan çok sayıda polis ile çevredeki vatandaşlar yaralandı. Çok sayıda ambulansın sevk edildiği bölgeden silah sesleri yükseliyor.



Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili

, "Mardin Kızıltepe de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı." dedi.



CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında yerinden söz alarak Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Kızıltepe ilçelerinde terör saldırısı yaşandığı yönünde haberler olduğunu belirtti.



Gök, hükümet yetkililerinden Meclisi bilgilendirmelerini talep ettiklerini söyledi.



Bakan Arslan da söz alarak Diyarbakır ve Mardin'deki terör saldırılarına ilişkin bilgi verdi.



Arslan, "Mardin Kızıltepe'de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu, olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.



-"Terörle mücadele milli bir davadır"



MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Türkiye'nin bir yandan FETÖ diğer yandan PKK ile mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörle mücadelenin bütünlük arz etmesi gerekir. Ve terörün hedefi kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin Türkiye'nin birliğine ve varlığına yönelik suikastlerdir. Terörle mücadele milli bir davadır." ifadelerini kullandı.



HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Diyarbakır ve Mardin'deki saldırıları büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, "HDP olarak sivil yerleşim yerlerinde yapılan saldırı ve patlamaları hep kınadık. Bugün de kınıyoruz. Umarım tablo çok ağır olmaz." diye konuştu.



AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Türkiye'nin uzun süredir birden çok terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörün her türlüsünü lanetlediğimizi ve tüm bu terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyoruz. Milletimiz müsterih olsun, terör örgütleri şimdiye kadar istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.



Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Başkanlık Divanı olarak Diyarbakır ve Mardin'de yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediklerini söyledi.






Mardin'den diğer haberler


Mardin'de motosiklet hırsızlığı kamerada


Mardin'de bir binanın önünde park halinde bulunan motosikleti çalan zanlılar güvenlik kamerasına yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, bir işi için gündüz saatlerinde 63 M 8978 plakalı motosikletiyle Barış Caddesi 1. Sokak'a gelen Ahmet Mızrak, işini bitirdikten sonra motosikletin bıraktığı yerde olmadığını fark etti. Çevredeki işyerlerine motosikletini soran Mızrak, esnafların güvenlik kameralarını inceledi. Mızrak, yaptığı incelemenin ardından, motosikletinin çalındığını öğrendi. Mızrak, durumu polise bildirirken, bölgeye polis hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.


Hırsızlık anı, an be an güvenlik kamerasına yansıdı.




#Mardin
#Kızıltepe
#Son dakika haberleri
#Patlama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.