Millet sana apolet söktürmez

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/06/2018, Pazar
G: 3/06/2018, Pazar
Yeni Şafak
İnce’nin hedefindeki kOrg. Temel’e sahip çıktı
İnce’nin hedefindeki kOrg. Temel’e sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce’nin “2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökeceğim” sözlerine sert çıktı. İnce’nin haddini aştığını dile getiren Erdoğan, “Muharrem İnce millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez” dedi. İnce’nin vekillere yönelik sözlerini eleştiren Erdoğan, “Milletvekillerine sesleniyorum, İnce’ye dava açın” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya ve Aksaray’da düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve milletvekillerini hedef alan Muharrem İnce vardı. Erdoğan, milletvekillerine yönelik sözleri üzerinden Muharrem İnce’yi eleştirdi ve “Milletvekillerine sesleniyorum, İnce’ye dava açın” dedi. Erdoğan, İnce’ye 2. Ordu Komutanı Temel’e yönelik sözleri üzerinden de tepki gösterdi.

ONLAR YIKACAĞIZ DİYORLAR

Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi: “Biz proje üretiyoruz, onlar laf üretiyor. (AK Parti iktidarının hayata geçirdiği yatırımlar) Ne diyor şimdi Bay Kemal’in adayı, ‘Biz bu işlerle uğraşmayız.’ O zaman niye aday oldun? Biliyorlar, nasıl olsa yaparsa AK Parti yapar. Kazanmayacaklarını da biliyorlar. Biz gittiğimiz yerlerde yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıyoruz. Onlar yıkacağız diyorlar, eskiye döneceğiz diyorlar.

  • İNCE HADDİNİ ÖYLE AŞIYOR Kİ
  • Malatya’ya gittiğimde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası orada bir iftar verdi. Malatya’da şahsımın bulunduğu bu iftar sofrasına İkinci Ordu Komutanımızın katılmasından beyefendi rahatsız olmuş. Nasıl olur da oraya katılırmış. Haddini öyle aşıyor ki Metin Temel Paşamızın apoletlerini söküp emekli edeceğini söyleyecek kadar muvazeneyi kaybediyor. Her şeyden önce Malatya’daki iftar, parti iftarı değil, esnaf ve sanatkarlarımızın düzenlediği bir iftar.

BUNLARIN ASIL DERDİ AFRİN

Tüm şehir protokolü gibi elbette ki İkinci Ordu Komutanımız da oradaydı. Üstelik bizim Metin Temel Paşamızla terörle mücadeleden, Zeytin Dalı Harekatı’ndan gelen çok yakın da bir hukukumuz var. Muharrem İnce, millet sana Metin Temel Paşa’nın apoletlerini sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki çok hevesli olduğun CHP Genel Başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz. Bunların asıl derdi Afrin Harekatı. İnce’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı başladığında, “Aman ha, Afrin’e girmeyin” diye yeri göğü inletti. Kahraman askerlerimiz, Metin Paşa’yla birlikte, Özgür Suriye Ordusu’ndaki kardeşlerimiz, teröristlerden 4 bin 500’ünü imha ederek Afrin’e girdi mi? Bu kahraman askerlerimizin başında da Metin Temel Paşamız var mıydı? İşte bütün mesele bu. Kendi akıllarınca onun intikamını alıyorlar. Ülkenin ve milletin hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler, baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü ‘İşte şunu da biz yaptık...’ Milletimize gösterecekleri bir eserleri yok. Eserleri olmadığı gibi böyle bir vizyonları, hevesleri, niyetleri de yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen mahalle iftarında Aksaraylılarla bir araya geldi. Erdoğan, buradaki konuşmasında İnce’ye eleştirilerini sürdürdü:

KRAL OLMAYA MI HEVESLİSİN

“Apolet sökmek’ ne demek? Sen bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaya mı talipsin, kral olmaya mı heveslisin? Darbeci generallerin apoletlerini biz değil, yargı söktü. Bunu da bilesin. Cumhurbaşkanının öyle bir yetkisi dün yoktu, bugün yok, yarın da yok. İnce, sen teröristin kim olduğunu bilmiyorsun. Zaten siz o teröristlerle de Ankara’dan İstanbul’a kol kola yürüdünüz. Senin genel başkanın teröristlerle beraber Ankara’dan İstanbul’a kol kola yürüdü. Biz sizleri iyi biliriz. Bir insan ülkesinden bu kadar mı habersiz olur?

  • İmam Hatip’ten sana ne?
  • CHP zihniyetinin , imam hatiplerde okuyan gençlere zulmeden bir anlayışa sahip olduğunu geçmiş örneklerle gördüklerini söyleyen Erdoğan, şimdi ise ‘ben böyle şeyler yapmam’ diyen bir aday çıkardıklarını belirtti. Erdoğan şöyle devam etti: “Ya biz sizin cemaziyel evvelinizi biliyoruz. Dürüst ol dürüst. Sen ne kadar yalan söylersen söyle biz bunu yutmayız. İmam hatibe gitseymiş o da cumhurbaşkanı olurmuş. Geç o işi geç. Öbür taraftan da diyor ki ‘İmam hatipli gençler, üniversiteye gitme şansınız az.’ Bunu da söylüyor. Sana ne. Ondan sonra da öbür türlü konuşuyor”


Taksim’de camiyi inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam Star TV’de katıldığı programın ardından Taksim Meydanı’na geldi. Erdoğan, burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşlar Erdoğan’a “Türkiye seninle gurur duyuyor” şeklinde tezahüratta bulundu. Erdoğan, beraberindekilerle Taksim Meydanı’nda yapımı devam eden cami inşaatını inceledi. Yapım aşamasına ilişkin yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra yürüyerek yıkılan AKM binasının inşaat alanına geldi. Burada da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Erdoğan, vatandaşlar ve turistlerle fotoğraf çektirdi.

İnce’ye dava açın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine hırsız ithamında bulunan Muharrem İnce için “dava açın” çağrısı yaptı. Erdoğan, “Hızlarını alamayıp milli iradenin tecelligahı olan Meclisi, burada görev yapan milletvekillerimizi hırsız olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Bunlar dağıttı. Bunlarda kayış attı. Milletvekillerine nasıl bu ifadeyi kullanırsın. Sen de hırsızsın o zaman. Benim milletvekili arkadaşlarıma hırsız ile itham eden bu İnce’ye dava açın” dedi.


Kanser hastasına ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’daki mitinginde, son isteğinin kendisini görmek olduğunu kızına söyleyen kanser hastası kadını evinde ziyaret etti. Sekiz yıl önce kansere yakalanan 75 yaşındaki Raife Güreşçi, kızı Gülizar Ozan’a son isteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek olduğunu söyledi. Gülizar Ozan da Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında karşılayarak bu isteği iletti. Raife Güreşçi’yi isteğini kırmayarak evinde ziyaret eden Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Taksicilerden teşekkür konvoyu

İstanbul’daki taksiciler, önceki gün Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin iftar programındaki konuşmasında, UBER’e ilişkin açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek için 100 araçlık konvoy oluşturdu. Önceki gece saat 01.00’de Maltepe’de toplanan taksiciler buradan Kadıköy ve Üsküdar sahilini dolaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki konutu önüne geldi. Burada taksiciler adına açıklama yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Dört yıllık mücadelenin sonunda bugün sayın Cumhurbaşkanımızdan sevinçli haberi aldık” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
#Muharrem İnce

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.