Kılıçdaroğlu kadını unuttu

Yeni Şafak
Nur Banu Aras
04:0024/05/2018, Perşembe
G: 24/05/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu, kadın kotasına uymadı.
Kılıçdaroğlu, kadın kotasına uymadı.

YSK’ya verdiği milletvekili aday listesiyle koltuğunu sağlama aldığı yorumları yapılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadın kotasına uymadı. Siyasi partilere önerdiği yüzde 33 kadın kotasını unutan Kılıçdaroğlu, listeye 198 yerine 137 kadın aday koydu.

CHP'de yüzde 33 olan kadın kotası 24 Haziran seçimleri için hazırlanan listede uygulanmadı. Geçtiğimiz seçimlerde kadın isimleri listede ilk sıralara koyan Kılıçdaroğlu bu seçimlerde kadınları alt sıralardan aday gösterdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde "Buradan bütün siyasal partilere açık ve net çağrıda bulunuyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim, cinsiyet kotasını en az yüzde 33 olarak parlamentodan geçirelim" sözleriyle siyasi partilere kadın kotası önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu, kendi önerisine uymadı.

İLK SIRA ERKEKLERİN

1 Kasım seçimlerinde 550 sandalye için 125 kadını aday gösteren Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde sandalye sayısı 600’e çıkmasına karşın 137 kadın aday gösterdi. Kota uygulanmış olsaydı bu rakamın en az 198 olması gerekiyordu. 1 Kasım 2015'te Adana, Ankara 1 ve 2'nci bölge, Eskişehir, İstanbul 1, 2 ve 3'üncü bölge, İzmir 1 ve 2'nci bölgede kadınlar ilk sıralardaydı. Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri için hazırladığı listede bu illerde ilk sırayı erkeklere verdi.

FETÖ'CÜLERİN AVUKATI

Afyonkarahisar, Bartın, Bayburt, Denizli ve Kocaeli'nde kadınlar ilk sıradan aday gösterilirken, sadece 15 kadın seçilebilecek yerden listeye girdi.

Listelerde kadın adaylar arasında en dikkat çeken isim Figen Albuga Çalıkuşu oldu. Antalya altıncı sıradan aday gösterilen Çalıkuşu, FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan gazeteciler Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın avukatlığını yapıyor.

#CHP
#Kadın Vekil

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.