İki aşamalı mesai

Yeni Şafak
Nur Banu Aras
04:008/05/2018, Salı
G: 8/05/2018, Salı
Yeni Şafak
MHP’de 25 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları dün sona erdi.
MHP’de 25 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları dün sona erdi.

MHP, milletvekili aday listeleri için mesaiye başlıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin dikkat çektiği FETÖ tehlikesi konusunda aday tespitinde ikili baraj uygulanacak.

MHP’de 25 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. 315 kişinin aday adaylığı başvurusu reddedilirken, başvurusu kabul edilen aday adayı sayısının bin 815’i aştığı belirtiliyor. Başvuruların bitmesiyle birlikte MHP aday tespitinde ikinci aşamaya geçecek. Bu çerçevede MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığında milletvekili aday adayı değerlendirme heyeti oluşturuldu. Heyette Yıldız’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman da yer alıyor. Dün çalışmalarına başlayan heyet aday adaylarını incelerken FETÖ kıstasını da göz önüne alacak. Heyet çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da 15 hukukçudan oluşturulan bir başka ekip aday adaylarını araştıracak. Başvuranların FETÖ ile ya da başka bir terör örgütüyle bağlantısı bulunup bulunmadığına bakılacak. Aday adayları, gerektiği takdirde mülakata da alınacak. Daha sonra Bahçeli ve kurmayları milletvekili aday listesine son şeklini vererek 21 Mayıs’ta YSK’ya sunacak.

#MHP
#Seçim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.