|

FETÖ bağlantıları araştırılsın

MHP lideri Bahçeli, İstanbul’daki oyların yeniden sayımını durduran seçim kurulları ile süreç tamamlanmadan “mazbata” isteyen Ekrem İmamoğlu’nu uyardı.

Nur Banu Aras
04:00 - 5/04/2019 Cuma
Güncelleme: 03:18 - 5/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında şunları ifade etti:

31 Mart seçim sonuçlarına itiraz hukuki bir haktır. Ancak gelişmeler, ortaya çıkan gerçekler meselenin boyutunu çok ciddi şekilde değiştirmiştir. Henüz hukuki süreç sonuçlanmadan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının mazbata diye tutturması akla ziyandır. Adeta oyuncağı elinden alınan çocuk gibi mızmızlanması, şuursuzca açıklamalar yapması hezeyandır. Üstelik Anıtkabir Özel Defteri’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imza atması sadece siyasi acemilik veya acelecilik olarak da yorumlanamaz. Bu telaş nedir?

GEREĞİ YAPILMALI

Nereye varılmak istenmektedir? Gelişmeler sıradan bir seçim ve itiraz sürecinin çoktan aşıldığını açıkça göstermektedir. Türkiye’den bir Venezuela çıkarma arayışına hiç kimse heves etmesin. Hiç kimse sokaklardan medet ummasın, kaos şakşakçılığına soyunmasın. Emel ve hedef sahiplerini uyarıyorum, bedeli hakikaten de çok ağır olur. İstanbul’da oyların tekrar sayımını durduran, sandık hilelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm bağlantıları, tüm ilişki ağları araştırılmalı, mutlaka sonuca bağlanmalıdır. FETÖ’yle iltisakları varsa tespit edilip gereği yapılmalıdır.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

Sandık haksızlıklarını sokak tehditleriyle örtmeye, kargaşa ve karmaşaya Türkiye’yi çekmeye hazırlananlara asla izin verilemez. Herkes aklını başına alsın. Mazbata diye tutturanlar, siyasi madrabazlıklarla sonuç alacaklarını düşünmesinler. Zafer hırsızlığıyla, sandık oyunlarıyla İstanbul’un veya Ankara’nın kaderine gölge düşürülemez. Halen sandıklara yapılan itirazlar değerlendiriliyor, geçersiz oylar sayılıyor, süreç hukuka uygun şekilde ilerliyor.

MİLLETİN SABRINI TEST ETMESİNLER

Sandık başındaki görevlilerin maksatları, neye ve kimlere hizmet ettikleri mutlaka deşifre edilmelidir. Ne İstanbul ne de Türkiye sokakta bulunmamış, sokağa da teslim edilmeyecektir. FETÖ’cüleri, PKK’lıları arkasına alıp siyasi dolandırıcılığa sapanlar milletimizin sabrını test etmesinler, aksi halde sonuçlarına katlanacaklardır. Herkesi, özellikle CHP’yi ve büyükşehir belediye başkan adayını sağduyuya davet ediyorum. Aklıselimin yolundan ayrılanlar Türk milletinin kudretiyle karşılaşırlar. Seçim sonuçlarıyla ilgili itirazları YSK en iyi şekilde sonuçlandıracaktır. Gelişmeleri yakinen izliyoruz. Türkiye bugünkü sancılı süreci atlatacaktır. Sağduyu inanıyorum ki galip gelecektir.

Gönüllerde taht kurdu


  • MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 22. yılı nedeniyle Beştepe'deki mezarı başında tören düzenlendi.
  • İZ BIRAKAN BİR LİDER
  • Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma törenine, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra MHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Türkeş'in mezarına, ata memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Köşkerli köyünden getirilen toprağı serpen, kırmızı-beyaz karanfiller bırakan Bahçeli, dua edip, mezara su döktü. Bahçeli'ye Türkeş'in "dava arkadaşları" Hacı Yusuf Işık ve Ali Reşat Yılmazbilen ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş de eşlik etti.
  • Türkeş'in Türk siyaset ve devlet hayatında muhterem iz ve eserleri bulunan bir lider olduğunu anlatan Bahçeli, "Her şeyden önce inanmış bir vicdan, mücadeleci bir kişilik, ülkülerinden taviz vermeyen bir dava insanıydı. Zorluklar karşısında yılmayan bir mizacı vardı. Varlığını ve vaktini tamamıyla milletine adayan milli bir ahlakı bulunuyordu. Yüksek hedefler koyan, bu hedeflere ulaşmak için insanüstü gayret sarf eden görev ve sorumluluk şuuruna haizdi" dedi.
  • YÜRÜYÜŞÜ HİÇ DURMADI
  • Bahçeli, "Merhum Türkeş Bey, davasını bayraklaştıran, ülkesini ve milletini her şeyin üstünde tutan bir irade ve idrak gücüne sahipti. Gençlik yıllarında tabutluklarda başlayan yürüyüşü hiç durmadı. İnancıyla, dik duruşuyla, cesur tutumuyla herkesin gönlünde taht kurdu."
  • Bahçeli, merhum Türkeş'in hatırasına sahip çıkacaklarını vurguladı.


#MHP
#Devlet Bahçeli
#Ekrem İmamoğlu
#FETÖ
5 yıl önce