EDISYON:

CHP'den afiş pişkinliğine 'mütekabiliyet' kılıfı

17:4024/04/2023, Pazartesi
G: 24/04/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Canan Kaftancıoğlu
Canan Kaftancıoğlu

14 Mayıs seçimi öncesi her türlü algıya başvuran Yedili Masa bu kez de afiş üzerinden propagandaya soyundu. İstanbul'da surlara asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin asılmasının hukuksuz olduğunu öne Süren CHP'li Kaftancıoğlu, 'mütekabiliyet' bahanesine sığınarak afiş asma eyleminin aynısını gerçekleştirdi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin heyecanını yaşıyor. Liderler her gün ayrı bir şehirde miting yaparken, siyasi parti teşkilatları da tam gaz seçim maratonunu yürütüyor.

Bu süreçte muhalefetin sosyal medya üzerinden yürüttüğü algı çalışmalarına da her gün bir yenisi ekleniyor. Bunun sonuncusu CHP cephesinden geldi.


Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'kanun tanımıyorlar' diyerek tarihi surlardaki Cumhurbaşkanı Erdoğan afişinin görselini paylaştı.

Kılıçdaroğlu afişi astılar

Ancak işin aslı kısa sürede ortaya çıktı. Tarihi surlarda CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da afişinin yer aldığı görüldü.

Mütekabiliyet kılıfı

Bu ortaya çıkınca Kaftancıoğlu, "Mütekabiliyet deniyor buna.." diyerek Erdoğan'ın posteri olduğu için Kılıçdaroğlu'nun afişini astıklarını savundu.

Tepki çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin asılmasına 'hukuksuz' diyerek karşı çıkan CHP'nin mütekabiliyet bahanesine sığınarak Kılıçdaroğlu'nun da posterini asması tepki çekti.Sosyal medya kullanıcıları, Kaftancıoğlu'nu, "Hukuksuzsa neden mütekabiliyet yapıyorsunuz" diyerek eleştiri yağmuruna tuttu.



#Canan Kaftancıoğlu
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Recep Tayyip Erdoğan
#seçim
#pankart

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.