Birisi seni işletmiş

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/06/2018, Pazar
G: 3/06/2018, Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Bolu ve Düzce’de vatandaşlara seslendi.
Başbakan Binali Yıldırım Bolu ve Düzce’de vatandaşlara seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Amerikalılar beni aradı” diyen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye tepki gösterdi. Yıldırım, “Sayın İnce seni birisi işletmiş. Telefonun ucundaki de Amerikalı değil. Sen eksik, yanlış evrak peşinde koşacağına FETÖ’yü getirecek misin, getirmeyecek misin bunun için ne yapacaksın millete bunu söyle” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nca Pursaklar’daki Selçuklu Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Ankara Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım siyasi rakiplerinden Türkiye’nin meseleleriyle ilgili net bazı sözler duymak istediklerini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, Fetullah Gülen’in ABD’den isterken eksik belge verildiğini ileri süren CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye tepki gösterdi.

BİR KULAĞI KANDİL’DE, BİR KULAĞI PENSİLVANYA’DA

Yıldırım, “Sayın İnce seni birisi işletmiş. Telefonun ucundaki de Amerikalı değil. Sen eksik, yanlış evrak peşinde koşacağına FETÖ’yü getirecek misin, getirmeyecek misin bunun için ne yapacaksın millete bunu söyle. Bu şehitlerin hesabını soracak mısın, sormayacak mısın? Alçak PKK’nın bölücülerin DEAŞ’ın hesabını soracak mısın, sormayacak mısın? Bunların hesabını ver bunları millete söyle. Bir kulağı Kandil’de bir kulağı Pensilvanya’da olanlarla bu ülkenin geleceği inşa edilemez” dedi.

DÜZENİ BOZDUĞU İÇİN İSTEMİYORLAR

Başbakan Yıldırım daha sonra Bolu ve Düzce’de düzenlenen mitinglere katıldı. İki ilde konuşan Yıldırım özetle şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’yi 3,5 kat büyüttüğü için mi indirmek istiyorsun? İhracatı 4,5 kat artırdığı için mi indirmek istiyorsun? Dünyada yapılan 10 büyük projeden 6’sını yaptığı için mi Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek istiyorsun? Devletle milleti barıştırdığı, 81 milyonu kardeş yaptığı için mi? Darbecilere, hainlere göğsünü siper ettiği için mi indirmek istiyorsun? Mazlumların sesi, zalimlerin korkulu rüyası olduğu için mi indirmek istiyorsun?

SADECE MİLLET BELİRLER

Onların hazmedemediği şey 16 yıllık bu başarı tablosudur, bu tarihi değişimdir. Recep Tayyip Erdoğan’ı, millet iradesini iktidara taşıdığı, darbecilerin, vesayetçilerin düzeni bozulduğu için istemiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı, kendi menfaat siyasetlerine alet edemedikleri için, teslim alamadıkları için indirmek istiyorlar. Millete siyasete yeniden güven duymasını sağlayan AK Parti’yi bunun için hazmedemiyorlar. Soruyorum, Köroğlu’nun evlatları, torunları buna izin verir mi? Bizim istikametimizi, Kandil değil, Pensilvanya değil sadece millet belirler.

ESKİ DÜZENİ İSTİYORLAR

Şimdi ne diyorlar kazanırsak eski düzene geri döneceğiz. Eski düzen ne? Eski düzende vesayet var, kriz var, darbe var ve yoksulluk var herşey var. İstikrardan büyümeden, kalkınmadan bu milletin yüzünü güldüren başarılardan niye rahatsız oluyorsunuz? Dillerinde yapmak kelimesi yok, sürekli yıkacağız, durduracağız, kapatacağız. Ne diyorlar? Yerli otomobil yapmayacağız. İthal etmeye devam edeceğiz. Hızlı trene ne gerek var. Hızlı tren göçü artırıyor diyorlar. Tünel, köprü yapmak marifet mi diyorlar. Peki kardeşim bir marifetiniz var mı? Bu ülkeye çaktığınız bir çivi mi var? ABD’den nereden geldiği belli olmayan bir telefonla sayın Muharrem İnce diyor ki FETÖ’yü doğru dürüst istemediniz. Bu ülkenin kurumlarına güvenmiyorsun, ne olduğu belli olmayan bir telefonla iş yapıyorsun.”

  • Güçlü Türkiye güneş gibi doğacak
  • Türkiye’nin 21 gün sonra sandığa gideceğine değinen Başbakan Yıldırım, “Saçımız ak mı, kara mı önümüze düşecek. Sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alacak. Bolu, hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Bolu, 12 seçimde de AK Parti’yi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadı, arkasında oldu. Sağ olun, var olun.” diye konuştu.
  • “Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye” sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu hedefler doğrultusunda cumhurbaşkanımız bir yandan biz bir yandan memleketimizi karış karış dolanıyoruz. Üç büyük hedefimiz var; ilk hedefimiz Meclisi daha güçlü hale getirmek. İkinci hedefimiz, milletin adamını en yüksek oyla seçmek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni başlatmak. Üçüncü hedefimiz, Türkiye’yi daha da büyütmek, daha güçlü hale getirmek. Meclis çoğunluğu sağlayan AK Parti kadrolarıyla Türkiye, 2023 hedeflerine doğru güvenle istikrarla yol almaya devam edecek. Uyumdan istikrar çıkacak, güçlü Türkiye güneş gibi doğacak.”

Kavanozun dışındaki balı vaadediyorlar

Hizmetlerin yeni dönemde artarak devam edeceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Onlar vadediyorlar. Şöyle kavanozun dışından balı gösteriyorlar. 'Bakın bu kavanoz içindeki bal çok tatlı, çok faydalı' diyorlar. Ama AK Parti balı önce veriyor, tadına bakıyorsunuz. Ondan sonra karar veriyorsunuz. AK Parti'nin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. AK Parti'yi anlamak istiyorsan 16 yıla bak, yollara bak, hastanelere bak, köprülere bak, havalimanlarına bak, tarımdaki ve sanayideki gelişmeye bak." değerlendirmesini yaptı. Yıldırım, Bolu'da bin esnafı içinde barındıracak küçük sanayi sitesinin temelini atacaklarını bildirdi. Bolu'nun hem halk oylaması hem cumhurbaşkanlığı hem de 1 Kasım seçimlerinde yüzde 62'nin üzerinde AK Parti'ye destek vererek, "Durmak yok, yola devam" dediğini aktaran Başbakan Yıldırım, "Eminim 24 Haziran'da da yine 'Durmak yok, yola devam' diyecek" ifadesini kullandı.

#Binali Yıldırım
#Muharrem İnce
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.