AK Parti'den seçim açıklaması

Yeni Şafak
15:184/04/2019, Perşembe
G: 4/04/2019, Perşembe
Yeni Şafak
Ali İhsan Yavuz.
Ali İhsan Yavuz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçim sonuçlarına yapılan itirazların sonuçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son rakamlara ilişkin bilgi paylaşan Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren, 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine 11 bin 109 oy düzeltilmiştir" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki seçim sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

Yavuz'un sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"Maddi hataların düzeltilmesi için çalışmaları yürütmüştük. İlçe seçim kurullarına itirazlarımızı yapmıştık. Bir kısım ilçelerde geçersiz oyların sayımına, bir kısım ilçelerde tamamının sayımı söz konusu.

İtirazlar sonucunda bir kısım ilçelerde geçersiz oyların bir kısım ilçelerde tamamının sayımına bir kısım ilçelerde ise reddine ilişkin kararlar söz konusu.

Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı 'Tüm sandıklar sayılsa bile 13 bin oyla Ekrem İmamoğlu seçimi kazanıyor' diyor. Manidar buldum. Bu kdar oy düzeltildi, daha düzelteceklerimiz var. Özgür Özel Bey endişeye kapılabilir."

#Seçim 2019

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.