15 Temmuz gibi sahip çıkacağız

Yeni Şafak
Ayşe Mine Alioğlu
04:008/06/2018, Cuma
G: 8/06/2018, Cuma
Yeni Şafak
Salih Yılmaz - Deniz Yılmaz Arslanhan
Salih Yılmaz - Deniz Yılmaz Arslanhan

Beşiktaş meydanında mikrofon uzattığımız seçmenler Cumhur İttifakı’nın temelinin 15 Temmuz’da atıldığını, bu seçimin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini söyleyerek, “15 Temmuz gecesi nasıl ülkemize sahip çıktıysak, dış mihrakların oyununu sandıkta bozacağız” dedi.

24 Haziran seçimleri öncesi seçmenlerle görüşen Yeni Şafak ekibinin bu seferki durağı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesi oldu. Cumhur İttifakı’nın temelinin 15 Temmuz’da atıldığını ifade eden seçmen, bu seçimin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini söyledi.

ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR CUMHURBAŞKANI

Eşitlikçi ve özgürlükçü bir cumhurbaşkanı istediğine dikkat çeken üniversite öğrencisi Deniz Yılmaz Arslanhan, “15 Temmuz’da tüm gençler olarak milletimizin bir olduğunu gördük. Ülkede bir şeyleri değiştirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin oyunlarını bu millet bozdu. Yine böyle bir girişim olsa aynı millet devletine tekrar sahip çıkacak” dedi.


BENİ TEMSİL ETMELİ

İlk kez oy kullanacak olan Bekir Kandemir şunları söyledi: “Cumhur İttifakı 15 Temmuz’un ruhu. Zaten 15 Temmuz’da vatanına sahip çıkan iki parti vardı. Muhalefetin FETÖ'cüler konusundaki duruşuna üzülüyorum. Tavırları yetmezmiş gibi şehitlerimizi de sözleriyle taciz ediyorlar.”

REİSİMİZİN ARKASINDAYIZ

Fatma Karabıyık, “Cumhurbaşkanım, ülkeyi çok iyi yönetiyor, sahip çıkıyor. 15 Temmuz’da ben de sokaktaydım. Elli tane başım olsun, hepsini ülkem için veririm” ifadelerini kullandı. Daha önceki yönetimlerin yaptıklarına şahit olduğunu belirten İhsan Oğuz da “Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. 15 Temmuz’da nasıl ülkemize sahip çıktıysak şimdi de reisimizin arkasında olacağız” diye konuştu.


MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNDEYİZ

Dış güçlerin tek derdinin Türkiye olduğunu belirten Salih Yılmaz ise şunları kaydetti: “Dünyaya karşı dik duran bir lider istiyorum. Sanatıyla, eğitimiyle ve maddi imkânlarıyla muasır medeniyetler seviyesindeyiz. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir Cumhurbaşkanımız var.”

BU ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Recep Tayyip Erdoğan’ın şimdiye kadar yapacağı her şeyi yaptığını söyleyen Baki Doğan, “15 Temmuz’daki gibi bize sahip çıkan bir lider istiyorum” dedi. 50 yıldır İstanbul’da yaşadığını anlatan Nurettin Doğan şunları söyledi: “16 yıl önceye kadar çok sıkıntılar çektik. Artık her aradığımızı ve istediğimizi buluyoruz. Bundan sonra da yaşamak istiyorsak, sandıktan çıkacak sonucu vicdanlara bırakacağız. Bu şekilde yola devam edeceğiz.”

Uyandık artık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin istikrarı için devam etmesi gerektiğini kaydeden Birsen Er (44) şunları söyledi: “Dünyaya karşı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu. Önceden Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nı tanımazlardı. Şimdi ise Avrupa’ya gidin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nı herkes bilir. Bu da ülkemizin büyüklüğünü gösterir. En önemlisi biz kadınlarla yürüyen bir Cumhurbaşkanımız var. Eskiler kadınları kapalısı, açığı diye ikiye ayırıyordu. 28 Şubat’ın mimarı olanlar şimdi tekrar sahalarda ahkam kesiyorlar. Ama biz uyandık artık kapalısı, açığı, yaşlısı, genci hepimiz bu ülkenin bir vatandaşıyız.”

#İstanbul
#Seçim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.