EDISYON:

Kutuplar ısındı: Buzullar alarm veriyor

Dış Haberler
00:0022/03/2022, mardi
G: 22/03/2022, mardi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yeryüzündeki yaşamı tehdit eden iklim krizi her geçen gün etkisini daha fazla gösterirken, Kuzey ve Güney Kutupları’nda olağan dışı sıcaklık artışları gözlemlendi. Antarktika’da -51 derece olması gereken sıcaklık ortalamanın 40 derece üstüne çıkarak -11’i gördü

Dünyanın her iki kutbunda da yaşanan olağandışı sıcaklık artışları, iklim bilimcileri alarma geçirdi. Guardian’ın haberine göre Antarktika’da -51 derece olması gereken sıcaklıklar hafta sonu rekor seviyelere ulaşarak bazı bölgelerde normalin 40 derece üzerinde seyretti ve -11 dereceyi gördü. Kuzey Kutbu’nda ise -23 derece olması gereken sıcaklıklar normalin 30 derece üzerine ulaştı ve 7 dereceyi gördü. Uzmanlar böyle bir gelişmenin tarihte ilk defa yaşandığını belirtti.

FELAKETİN HABERCİSİ

Yılın bu döneminde Antarktika’nın hızla soğuması gerektiğini belirten bilim insanları, Kuzey Kutbu’nun ise uzayan günlerle birlikte soğumaya geçmiş olması gerektiğini vurguladı. Kutuplardaki olağan dışı sıcaklık artışının iklim sistemlerindeki bozulmanın en son ve en acı emaresi olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun buzulların hızla erimesine yol açacağını ve popülasyon değişikliğinden canlıların ölümüne kadar bir çok felaketin habercisi olabileceğini belirtti.


#Guardian
#Antarktika
#Kuzey Kutbu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.