EDISYON:

Filistin’e “Özgürlük İçin Bir Gol”

04:0013/11/2023, Pazartesi
G: 13/11/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
“Özgürlük İçin Bir Gol”
“Özgürlük İçin Bir Gol”

Özgür Filistin ve özgür Kudüs hayallerini sahada bayraklaşan formaları ve tribünlerde özgürlük marşlarıyla dünyaya haykıran Deportivo Palestino taraftarlarının hikayesi “Özgürlük İçin Bir Gol” belgeseliyle ekranlara taşınıyor.

Filistin halkının işgale karşı verdiği haklı mücadeleyi izleyicilere aktaracak olan belgesel, ilk bölümüyle bu akşam saat 21.00’de TRT Belgesel’de yayınlanacak. Beş bölümden oluşan belgesel serisi, 17 Kasım’a kadar her akşam aynı saatte gösterilecek. Belgesel serisiyle Şili’de Filistin bayrağını sahalarda dalgalandıran Deportivo Palestino futbol kulübünün mücadelesiyle birlikte, Filistin’den Şili’ye uzanan ve kuşaktan kuşağa miras kalan, futbolla yaşanan ve yaşatılan bir gurbet hikayesi de anlatılıyor. 19. yüzyıl sonlarından itibaren Şili’ye göçmeye başlayan ve bugün 500 bine ulaşan Şili’deki Filistinliler, kimliklerini bir futbol kulübü etrafında koruyarak Filistin halkının işgale karşı verdiği haklı mücadeleyi sürdürüyor.



#Filistin
#Gazze
#Kudüs

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.