Sakarya'da çocukken trafik kazasında kaybettiği babasının mesleğini 66 yıldır sürdüren 84 yaşındaki "Köprücü Amca" lakaplı Mustafa Güney, ilerleyen yaşına rağmen hala köprü yaparak hayatları birbirine bağlıyor. Köprü ustası Güney, "Köprüler, hayatları birleştirir, iki yakayı birbirine bağlar. Milletin rahat geçişini sağladığımız için ondan zevk duyarız. Daha da çalışırım, şükür Allah'a, devam ediyoruz. Ömrüm oldukça bu mesleğe devam edeceğim" dedi.
Henüz 11 yaşında geçirdiği trafik kazasında çok sevdiği babasını yitiren 84 yaşındaki Mustafa Güney, 18 yaşında akrabalarının da desteğiyle baba mesleği olan köprü inşa işine başladı. 66 yıllık meslek hayatında Türkiye'nin dört bir yanında onlarca köprü yapan Güney, bir yandan da menfez, baraj ve regülatör yapım işleriyle uğraşıyor.
Çevresinde "Köprücü Amca" diye tanınan Mustafa Güney, ilerleyen yaşına rağmen hayatları birbirine bağlamaktan mutlu olduğu için mesleğini halen severek yapıyor. 1952 yılından beri akrabalarıyla köprü işi yaptığını aktaran Güney, "Eskişehir'de akrabamız geniş, hep bu mesleği yapıyoruz biz. Onların başı olarak devam ediyorum" dedi.
Güney, 1958 yılında Alifuatpaşa ve Arifiye arasında köprüler yaptığını o günden beri Sakarya'da bulunduğunu belirterek, "Burada evlendim. Eskişehir-Kütahya hattında 32 köprü yaptık. 1952'den beri Türkiye'nin birçok ilinde köprüler, regülatörler ve barajlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Dicle Nehri üzerinde, Midyat ve Dargeçit'te köprüler yaptık. Dönemin Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu öncülüğünde Kemaliye'de köprüler yaptık, bunlar halen faaliyette" diye konuştu.
- Güney, "İşi sevdiğimiz için zor olmuyor. Çalışanlarıma teknik ve proje konusunda destek oluyorum. İşin sahibiyiz, işçiler paradan memnun oldukça çalışmaları da güzel oluyor. Bana 'Köprücü Amca' olarak yaklaşıyorlar. Hatta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da 'Köprücü Amca' diye beni arar, bulur. Kendisiyle çok büyük işler yaptık. 4 sene içerisinde Sakarya'da 15 köprü yaptık" ifadelerini kullandı.
Emekliliği şu anda düşünmediğini dile getiren Güney, "Ölünce emekli olacağız. Esasında emekliyiz de işi sevdiğimiz için sabah 5'ten akşam 10-12'ye kadar çalışıyorum. Öğle vakti 2 saat istirahat izni veririz. Bir saat de uyku uyurum öğle vakti" dedi.