Edebiyata yansıdı ve okundu bence. Fakat kurgu hiçbir konuda çok rağbet gören bir anlatım değildir. Kitapların, edebiyata ilginin genel yansımasından payını aldığını düşünüyorum açıkçası.”
Güray Süngü kritik süreçlerin bitmek bilmediğini söyleyerek şunları ekliyor: “Türkiye evlatlarına herhangi bir sosyolojik olay ya da kırılma anı-anları ile alakalı derinlemesine düşünme imkanı vermiyor diyeyim. O günlerden bugüne, ekonomik krizler, terör olayları, darbe girişimleri, o kadar şey yaşandı ki, hepsini odağa alıp, onunla alakalı da yeterince düşünülmediğini, eser üretilmediğini söylemek mümkün. Böyle durumlar için benim kendimce bir çözümüm var; düşünmek ve yazmak, akabinde düşünen ve yazanlara bakmak.”
Yıldız Ramazanoğlu’nun “İkna Odası” kitabı 2003 yılında yayımlandı. Ardından Birun Yayınlarından 2004’te çıkan derleme, “Kapalı Öyküler”, yıllar sonra Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman’ın “Yirmi Sekiz” başlıklı, 28 yazardan yirmi sekiz hikaye derlemesi geldi. Vadi Yayınları’ndan çıkan Şubat Tutulması kitabı da aradan zaman geçtikten sonra 28 Şubat’ın demlenen öykülerinden oluştu. Sibel Eraslan’ın “Saklı Kitap”, Ahmet Kekeç’in “Yağmurdan Sonra”, Gül Aslan’ın “Bizi Ayıran Duvar”, Mehmet Efe’nin “Mızraksız İlmihali”, Sevgi Engin’in “Bir Nehir Gibi”, Güray Süngü’nün “Mehmet’i Sakatlayan Serçe Parmağı”, Emine Batar’ın “Karanlık Rüzgar” ve İsmail Özen’in şubat ayında Ketebe Yayınları’ndan çıkan “Karlı Bir Gece Vakti” kitabı 28 Şubat’ın edebiyata yansımaya devam edeceğinin bir göstergesi. Bunlardan bazılarının yeni baskıları günümüze ulaşmadı.