|

Yüzyıllık direniş

15 Temmuz şehidi 249 kişinin albümü, Yüzyıllık Direniş ve Tankları Durduran Milletin Destanı eklerin de, o gece yaşanan ihanet ve kahramanlığın bütün detaylarını Yeni Şafak özel ekinde anlatıyor.

Yeni Şafak
09:38 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:37 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi Taksim Meydanı
15 Temmuz gecesi Taksim Meydanı

Bir yıl önce bugün, 15 Temmuz’da, Türkiye siyasi tarihinin en ağır saldırısı yaşandı. Tarih yapıcı milletimiz, Anadolu’daki bin yılı boyunca hiç tanık olmadığı, en alçak ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Yeni Şafak tarihi değiştiren günün 1. yıldönümüne özel bir ek hazırladı. Ekte 249 kişinin albümü, Yüzyıllık Direniş ve Tankları Durduran Milletin Destanı eklerin de, o gece yaşanan ihanet ve kahramanlığın bütün detaylarını anlatıyor.

  • Teröristbaşı Gülen suçüstü yakalandı
  • Gülen’in Bylock üzerinden yolladığı, “Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. Onu da şanlı Türk subayları yapacak” sözünü irdelemeyeceğiz. En yakın müridi, ‘Darbe İmamı’ Adil Öksüz ve Kaynak Holding’ci kurmay ekibi ‘tarlabakanus’lar olarak Akıncı Üssü’nde yakalanmışken; Öksüz, darbe öncesi defalarca ABD’ye gidip, son olarak üç gün önce talimatları Pensilvanya’dan alıp Türkiye’ye dönmüşken başka bir delile ihtiyaç yok.
  • Öleceksek adam gibi ölelim
  • FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen yiğitlerin son sözleri, aradan geçen bir yılın sonunda, geride kalanların ilk sözü haline geldi. Köprüde mermilere karşı yürürken “Öleceksek adam gibi ölelim” diye bağıran yiğitlerin son sözlerini; gelecek nesillere rehber olsun diye derledik. Şehit Fatih Satır’ın “Baba; ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmadan geriye dönüş yok. Sizi çok seviyorum” cümlesi gibi nicesi destan muştusu olarak tarihe geçti.
  • Whatsa
    pp'taki ihanet
  • FETÖ hain darbe girişimi sırasında İstanbul’daki birliklerin koordineli olarak hareket edebilmesi için ‘Yurtta Sulh Biziz’ isimli whatsapp grubu kurdurdu. Grubu Albay Muzaffer Düzenli’nin talimatıyla kuran Binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu halka ateş etmekte tereddüt edilmemesi talimatı verdi, sonra da FETÖcü bir haine yakışanı yapıp “canınızı kurtarın” diye mesaj atarak ortadan kayboldu.
  • Artık Mustafa'nın ebedi semti...
  • 15 Temmuz işgal girişimi gecesi meydanlara inenler arasında Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz da vardı. Kendisi Batı Trakya Türklerindendi. Zamanın yıldırıcı Yunan politikalarına karşı idealist bir mücadele veren Cambaz, “Yunan’a askerlik yapmam!” diyerek Gümülcine’deki köyünü terk edip asker kaçağı olarak İstanbul’a geldi.
  • "Cumhurbaşkanı nasıl oluyor da yaşıyor"
  • Ravza Kavakçı Kan, içini yakan duygularını paylaştı. Yabancı bir muhabir o gece bunu sordu: Cumhurbaşkanı nasıl oluyor da yaşıyor.


#15 Temmuz
7 yıl önce