|

15 Temmuz olmasaydı yüzde 5’e yakın büyürdük

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz’da bir çok insanın uyandığını belirterek, “Bir çok kişinin gerçekleri görmesine vesile oldu. 15 Temmuz’a kadar bizim FETÖ yapılanmasıyla ilgili söylemlerimize inanmayan bir kesim vardı. 15 Temmuz hadisesi bu kesimin söylemlerimizin doğru olduğuna inanmasına vesile oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
17:59 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:02 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Faruk Özlü
Faruk Özlü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz’da bir çok insanın uyandığını belirterek, “Bir çok kişinin gerçekleri görmesine vesile oldu. 15 Temmuz’a kadar bizim FETÖ yapılanmasıyla ilgili söylemlerimize inanmayan bir kesim vardı. 15 Temmuz hadisesi bu kesimin söylemlerimizin doğru olduğuna inanmasına vesile oldu” dedi. Özlü, 15 Temmuz’un olmaması halinde büyüme oranının geçen sene yüzde 4.5 civarında olacağını belirterek, Etkisi üçüncü çeyrekte hem dört de gördük. Dolayısıyla geçen sene Türkiye yüzde 4.5 oranında büyürdü. Daha zengin bir ülke olurduk. Bu seneki yüzde 5 çıkan büyümede daha iyi bir rakam yakalardık. Bakan Özlü şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve çıkışı. Milletimizin karşı koyması en önemli faktörler. Millet demokrasiye sahip çıktı. Ana faktörler oldu.

Büyümemize sekte vurdu

O bakımdan çok karanlık bir gecedir. Allah milletimize bir daha öyle bir gece yaşatmasın. 15 Temmuz olmasaydı geçen seneki büyüme oranı yüzde 4.5 civarında olurdu. Etkisi üçüncü çeyrekte hem dört de gördük. Dolayısıyla geçen sene Türkiye yüzde 4.5 oranında büyürdü. Daha zengin bir ülke olurduk. Bu seneki yüzde 5 çıkan büyümede daha iyi bir rakam yakalardık.

#15 Temmuz Darbe Girişimi
7 yıl önce