|

Tutuklanan öğretmenden ilginç ByLock savunması

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ByLock kullandığı tespit edilen 3 öğretmen ve 1 üniversite öğrencisi tutuklandı. Tutuklanan öğretmenlerden biri ilginç bir savunma yaparak, kadın arkadaşıyla görüşmek için programı indirdiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:15 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 10:48 - 11/10/2016 Salı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları tespit edilerek gözaltına alınan 10 öğretmen ile 1 üniversite öğrencisinden adliyeye sevk edildi.



Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bylock kullandıkları tespit edilen 10 öğretmen ile 1 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından daha önce görevden alınan 10 öğretmen ile 1 üniversite öğrencisi bugün sabah saatlerinde Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.



3 öğretmen ve bir öğrenci tutuklandı


Gebze'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Bylock' programını kullandıkları tespit edilerek gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 öğretmen ile 1 üniversite öğrencisinden, 3 öğretmen ile üniversite öğrencisi tutuklandı. 7 öğretmen ise adli kontrolle serbest kaldı.



İlginç savunma


Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar'ın yürüttüğü soruşturmada, bazı kişiler bylock programının arkadaşı tarafından indirildiğini ve kullanıldığını, kimileri ise programı indirmediklerini öne sürdü. Tutuklanan öğretmenler arasında bulunan S.E. ise, kadın arkadaşıyla görüşmek için programı indirdiğini söyledi. Tutuklanan 3 öğretmen ile 1 üniversite öğrencisi cezaevine gönderildi.







Gaziantep'de de ByLock kullanan 21 öğretmen tutuklandı


Öte yandan Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 öğretmenden 21'i tutuklandı.



Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'nün darbe girişimi ile örgüte üyelik suçlarından yürütülen soruşturmayla ilgili, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları tespit edilen 27 öğretmen gözaltına alındı.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 21'i terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanırken, 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.




#ByLock
#Gebze
#FETÖ
8 yıl önce