Türkiye’nin düşmanı bizim düşmanımız

Yeni Şafak
04:006/08/2016, Cumartesi
G: 6/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe girişimi sonrası ilk resmi konuğu Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev oldu. Nazarbayev, FETÖ’nün okulları için “Türkiye’ye düşman olan bize düşmandır. FETÖ ile ilişkileri tespit edilirse öğretmenleri göndeririz. Türkiye’ye karşı olan hiçbir unsura destek vermeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FETÖ darbe girişiminin ardından ilk resmi konuğu Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i Beştepe'de ağırladı.



Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Nazarbayev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Nazarbayev'in, hain girişim sonrasında Türkiye'yi ziyaret eden,Türk milletiyle dayanışmasını açık ve net bir şekilde ortaya koyan ilk devlet başkanı olduğunu bildiren Erdoğan, “Şüphesiz bu dönemler, gerçek kara gün dostlarıyla diğerlerinin ayrıştığı dönemlerdir. 15 Temmuz sonrası yapılan bu ziyaret, Kazakistan'ın Türk dünyasının aksakalı Nazarbayev'in, bu ülkeyi ve milleti düşünen bir kara gün dostu olduğunu ortaya koymuştur" dedi.



Erdoğan, “Bu darbe girişimi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün karanlık yüzünü, sinsi planlarını ve asıl niyetini ifşa etmiştir. Bu terör örgütü, sadece milletimize değil, iyi niyetlerini istismar ettiği rahmetli Özal'a, rahmetli Demirel'e de ihanet etmiştir. Artık şunu net olarak biliyoruz, FETÖ sadece Türkiye'ye karşı değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere tehdit teşkil ediyor. Örgütün ipliğini pazara çıkarmaya kararlıyız. Mücadelemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.



KATKISI BÜYÜK OLDU


Konuk Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşmelerinde açık yüreklilikle bu konudaki endişelerini ve kanaatlerini ilettiklerini dile getiren Erdoğan, sorulara da cevap verdi. Nazarbayev'in Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinde destek verdiğini belirten Erdoğan, “Kendilerinin, Sayın Putin'le yaptıkları görüşmeyle de bu işin barışa tekrar dönüştürülmesinde katkıları büyük oldu" ifadesini kullandı.





FETÖ LİSTESİNİ VERDİ


Kazakistan'daki FETÖ okullarıyla ilgili yaptığı görüşme konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'in “Türkiye'ye düşman olan bize de düşmandır" sözünü anımsatarak, şunları söyledi:


“Bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki bize bu düşmanlığı yaptı, bu millete bu düşmanlığı yaptı, bu milleti parçalamaya yönelik bu adımı attı. Tabi bugün bize yarın bir başka yerde de aynı şeyi bunlar yapabilirler. Cibilliyetlerinin gereği bu, karakterlerinin gereği bu. Şu anda Kazakistan'da 33 okulları var. Tüm listeyi kendilerine takdim ettik ve Maarif Vakfımız ile Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığımızın müşterek çalışmasıyla inşallah Kazakistan'da bu adım atılmış olacak."



YENİKAPI'DA 239 MEHTERAN


Erdoğan, MHP ve CHP Genel Başkanlarının “Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacaklarını açıklamasına ilişkin de “Pazar günü yapılacak mitingi milletin demokrasi ve şehitlerimize sahip çıkma buluşmasını çok önemsediğimiz için ve cumhurun başı olarak da böyle bir buluşmayı Türkiye'nin en büyük meydanında gerçekleştirelim istedik. Ordumuzun mehteri orada yerini 239 kişiyle alacak. 239 şehidimizi ifadeyle yer alacaklar. Mehterimizle birlikte inşallah bu töreni gerçekleştirmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.



Güvenliği özel harekat sağladı




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk resmi konuğunu ağırladı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev için resmi karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 2 ve 3 nolu kapısının bulunduğu yolun kapalı olması sebebiyle Nazarbayev'i süvariler karşılamadı. Protokol girişinde bulunan nöbet platformunda, daha öncesi karşılama törenlerinden farklı olarak Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli askerler değil özel harekatçılar nöbet tuttu. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.Törenin yapıldığı alanda Özel Harekat Daire Başkanlığına ait “ejder" adı verilen zırhlı araç bulunduruldu, özel eğitimli köpekler bomba araması yaptı.





Talebe karşılık vereceğiz


Nazarbayev ise FETÖ okullarına ilişkin, “Kazakistan'daki FETÖ okullarına ait görüşmemizi yaptık ve şimdi bizim Marif Vakfı Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı'yla bu görüşmelerimizi yapacak. Devlet kontrolünde olan okullar bunlar. Biz Türkiye'ye karşı iş yapan kimseyi desteklemeyeceğiz. Bu çıkarımıza gelmez, biz anlaştık, kontrolden geçireceğiz, ilişkisi bulunursa geri göndereceğiz ve yeni öğretmenler isteyeceğiz. Onlar arasında terörizme bulaşanlar varsa, biz Türkiye'nin bütün talebine karşılık vereceğiz. Bu konu çözülecek, hukuk dışına izin vermeyiz" dedi. Turgut Özal'la, iki ülkenin gençlerinin birbirlerinin dillerini öğrenmesi ve ilişkilerin daha da gelişmesi için anlaşma imzaladıklarını aktaran Nazarbayev, o zaman bu okulların arkasında kimin bulunduğunun farkında olmadığını belirtti. “Onların arasında Türkiye'ye karşı hareket eden insanlar varsa biz Türkiye'nin bütün taleplerine karşılık vereceğiz" diyen Nazarbayev, görüşmede bu konuları da geniş bir şekilde ele aldıklarını söyledi.



Katar'dan destek


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin babası Hamed bin Halife Al Sani ile görüştüğü bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde gerçekleşen görüşmenin, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı Türkiye'ye destek olma çerçevesinde gerçekleştiği bildirildi. Görüşmede Sani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında tüm Türk halkına FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği, Katar'ın Türkiye ile tam bir dayanışma içinde olduğunu vurguladığı kaydedildi.



Gıdaya yasak kalkacak


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yardımcısı Yuri Ushakov, Erdoğan ile Putin'in görüşmesinde, Türk gıda ürünlerinin ithalatının da ele alınacağını söyledi. 9 Ağustos'ta St. Petersburg'daki görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Ushakov, Türk gıda ürünlerinin ithalatına tekrar başlanmasının konulardan biri olduğunu belirtti.


#FETÖ
#Nursultan Nazarbayev
#MHP
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.