Teslim olan teröristler silahlarını bakın ne yapmış

Yeni Şafak
10:133/06/2016, Cuma
G: 3/06/2016, Cuma
AA
DHA
Nusaybin'de 26 Mayıs'ta 42 terörist, güvenlik güçlerine teslim olmuştu.
Nusaybin'de 26 Mayıs'ta 42 terörist, güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 26 Mayıs tarihinde teslim olan PKK'lı teröristlerin ifadelerinde gömdüklerini belirttikleri çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Teröristlerin teslim olmadan önce kullandıkları silahları tekrar kullanılmak üzere bakımlarını yaptıktan sonra strech filmlere sardıkları ardından gömdükleri tespit edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan teröristlerin ifadeleri doğrultusunda terör örgütü PKK'nın cephaneliğine ulaşıldı.



Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nusaybin'de "Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonu" devam ediyor.



Geçen ay teslim olan ve yakalanan teröristlerin ifadeleri üzerine güvenlik güçleri, dün örgüt mensuplarının silahlarını gömdüklerini söyledikleri yerde arama yaptı.



  • Bölücü örgüt mensuplarının cephanelik olarak kullandığı tahmin edilen bodrum katında 27 kalaşnikof ve bu silahlara ait 86 şarjör, bir RPG-7, 2 tabanca, bir dürbünlü Kanas ve bu silaha ait 5 şarjör, 19 el bombası, 5 RPG-7 anti tank mühimmatı, 6 RPG-7 sevk fişeği, 6 telsiz ve bir cep telefonu ele geçirildi.

Bir ampermetre ve 16 elektrikli fünyenin de bulunduğu operasyonda mühimmatın tekrar kullanılmak üzere bakımlarının yapıldığı ve streç filmlerle sarıldıkları belirlendi.






#Nusaybin
#Mardin
#PKK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.