Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından özel tasarlanan logo.
Milli Mücadele'nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılına özel tasarlanan logonun kullanım detayları sıralandı. Tüm resmi yazışmalarda kullanılacak olan logo, bez çanta ve şapkalara basılarak vatandaşa dağıtılacak.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan yola çıkarak Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Savaşı’nın mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919'un bu sene 100'üncü yıl dönümü. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yüzüncü yıl dönümü tüm yurtta etkinliklerle kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da bu yıla özel tasarlanan logo ile yüzüncü yıl ve sonsuzluk sembolü harmanlanarak Türkiye'ye yönelik bütün saldırılara, planlara, senaryolara, tehditlere cevap verildi. Logoda, "Mücadelemiz hiç bitmeyecek, sonsuza kadar mücadele" mesajı verildi.
Logo yıl boyunca tüm resmi yazışmalarda kullanılacak. 100'üncü yıla özel hazırlanan Kurumsal Kimlik Kılavuzu'nda logonun nasıl kullanılacağı da belirlendi. Logo, kırmızı, yaldız ve beyaz renkler ile kullanılacak.
Kamu kurumlarındaki torba zarflar, dosyalar, cepli dosyalar kullanılacak. Ayrıca 100'üncü yıl logosunun yer aldığı bloknotlar da memurlar tarafından bir yıl boyunca kullanılacak. Ayrıca kitap ayracı, bez çanta ve şapkalara basılarak vatandaşa dağıtılacak. 100'üncü yıl ruhu 81 ilde yaşatılacak.
Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş Samsun’dan Ankara’ya yürüyecek.
Samsun'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık meşalesini yakmak için 19 Mayıs 1919'da kente çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kurtuluştan Kuruluşa Büyük Yürüyüş" başladı. Türkiye'deki çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Kurtuluştan Kuruluşa Büyük Yürüyüş Koordinasyon Merkezi üyeleri, Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a ilk adımı attığı nokta olan, o dönemki adıyla "Tütün İskelesi" önünde toplandı.
Yürüyüş Koordinatörü Engin Uç, Merzifon, Çorum, Kırıkkale üzerinden Ankara’ya 27 günde 420 kilometre yürüyeceklerini söyledi. Yürüyüşün 19 Mayıs'ta biteceğini söyleyen Uç, 81 il ile Selanik ve KKTC'den getirilen topraklarla Anıtkabir'e "100. yıl çınar fidesi" dikeceklerini kaydetti.