|

Sokağa çıkamaz hale gelirsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli sokağı işaret eden Kılıçdaroğlu’na sert çıktı: Sokaksa sokak diyerek milleti ve devleti tehdit eden bu kişi asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmeli. Açık konuşuyorum, böyle bir yola mı tevessül edeceksin, sokağa çıkamaz hale sen gelirsin. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz bu böyle bilinmeli.

Yeni Şafak
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:28 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde “15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı”nın tanıtımında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitingindeki “Sokaksa, evet sonuna kadar sokak” sözlerine sert tepki gösterdi: Aradan geçen bir yıla rağmen 15 Temmuz’u anlayamayan gafiller olduğunu görüyoruz. Bu gafillerin başında anamuhalefet partisinin tepesindeki zat geliyor. Ankara’dan İstanbul’a yürüyen bir kişi derdinin ne olduğunu Maltepe’de yaptığı konuşmada ifşa etti. Olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olabilir. Hasta dediler, durumu kötü dediler... Ve cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı (Ahmet Türk) bayağı yürüyebiliyor. Hani hastaydı? Arkasında PKK terör örgütünün olduğu bu kişilerle nasıl oluyor da omuz omuza yürüyebiliyorsunuz?

BİZ MİLLETİMİZE SÖZ VERDİK

Biz milletimize Türkiye’de tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele edeceğimize söz verdik. Teröristleri destekleyen herkesi pişman edeceğimize ahdettik. Şayet anamuhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz’da darbecilerin karşısına dikilmiş olsaydı belki bu yürüyüşe başka türlü bakabilirdik. Anamuhalefetin geçmişi konumundaki iktidarı biliriz. DSP’nin parlamentodaki iktidarı döneminde Merve Kavakçı kardeşimize şu anda ebedi alemde olan zat ‘bu kadını buradan atın’ dediğinde alkış tutanları da biliriz.

SONU VANDALLIKTIR

Sokaksa sokak diyerek aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamayacağını iyi bilmesi gerekir. Böyle bir yola mı tevessül edeceksin, asıl sokağa çıkamaz hale sen gelirsin. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz, bu böyle bilinmelidir. Sokakta aranan adaletin anlamı intikamdır. Onun sonu vandallıktır. Adaletin aranacağı zeminler bellidir.


TERÖRİSTLER İÇİN 450 KM YÜRÜDÜLER

Teröristler için 450 km yol yürüyenler onların şehit ettikleri için 4.5 dakikalarını ayırıp bir Fatiha ya da bir Yasin okumuşlar mı? Ortada terörist sevicilikten, sinsi niyetlerden başka bir şey yok. Bir de utanmadan yaptıkları yürüyüşü 15 Temmuz ile kıyaslıyorlar. CHP Genel Başkanı’nın yaptıkları da söyledikleri de şehitlerimize ve emanetlerine saygısızlıktır, gazilerimize saygısızlıktır. CHP Genel Başkanı’nın yaptıklarından ve söylediklerinden mutlu olanlar FETÖ’cülerdir, PKK’lılardır... Elinde pankartla Ankara’dan, İstanbul’a yürüyenlere Allah akıl, fikir, idrak ihsan etsin.


#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce