Sınırda yakalandı mahrem çıktı

M. Sait Özkan
04:006/01/2019, Pazar
G: 6/01/2019, Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Edirne’den yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isterken yakalanan şüphelinin, FETÖ’nün İstanbul’daki emniyet yapılanmasından sorumlu mahrem imam olduğu ortaya çıktı. Hem ‘Eagle’ hem de ‘ByLock’ kullanıcısı olan Selman Çoban’ın 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin yasa dışı yollardan yurtdışına firar etmeye yönelik çabaları gün geçtikçe artış gösteriyor. Özellikle Edirne’den yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan örgüt üyeleri sınır birliklerinin dikkati sayesinde başarısızlıkla sonuçlanıyor. Edirne üzerinden kaçmaya çalışan örgüt üyelerinden birisi de Selman Çoban isimli eski öğretmen. Çoban, Edirne’de askeri yasak bölgede yasa dışı yollardan yurt dışına ailesiyle birlikte kaçmaya teşebbüs etmesi üzerine, kolluk kuvvetlerince yakalanarak tutuklandı.

EN SON GÖREV YERİ İSTANBUL

Çoban hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkarken, Çoban’ın örgütsel kriptolu iletişim aracı olan hem ByLock hem de Eagle kullanıcısı olduğu belirlendi. Çoban hakkında yapılan araştırmalara göre ise Çoban’ın 2009’dan darbe girişimine kadar olan süreçte başta İstanbul olmak üzere birçok farklı ilde emniyetteki FETÖ üyelerinden sorumlu mahrem imam olduğu ortaya çıkarıldı.

GİZLİ TANIK GARSON İSMİNİ VERDİ

  • Kod adının ‘Serhat’ olduğu belirlenen Çoban’ın isminin daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraflarda bulunarak çok sayıda mahrem imamın ismini yetkililerle paylaşan ‘Garson’ kod isimli gizli tanığın ifadesinde rastlandı. İfadeye göre Çoban’ın İstanbul’da polislerden sorumlu mahrem imam olduğu, İstanbul Marmara Büyük Bölge, İstanbul Küçük Bölge’de örgütsel faaliyet yürüttüğü, Başakşehir’de ikamet ettiği belirlendi.

FETÖ ÜYESİ POLİS MEMURU DA DEŞİFRE ETTİ

Çoban’ın isminin, Isparta’da şüpheli sıfatıyla ifade veren ihraç edilen emniyet personeli Kemal S.’nin verdiği ifadesinde de geçtiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Yakup Ali Kahveci tarafından hakkında iddianame düzenlenen Selman Çoban’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

#FETÖ
#Bylock
#Edirne
#Eagle
#Selman Çoban

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.