Sınıra büyük sevkiyat

Yeni Şafak
07:4426/08/2017, Cumartesi
G: 26/08/2017, Cumartesi
IHA
Yeni Şafak
Suriye sınırına gece yarısı sevkedilen fırtına obüs topları
Suriye sınırına gece yarısı sevkedilen fırtına obüs topları

Kilis’in Suriye sınırında Afrın bölgesinin karşısındaki hudut karakollarına fırtına obüs topları ile M 114 kariyer gönderildi. Fırtına obüsleri ile M 114 kariyerler sınır birliklerine konuşlandırıldı.


Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinin karşısında bulunan Kilis’in sınır hattındaki Elbeyli ilçesine fırtına obüs topları ve M 114 kariyer sevk edildi. Tırların üzerine konulan fırtına obüsleri ile M 114 kariyerlerden oluşan 10 araçlık konvoy terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG kontrolündeki bölgelerin Türkiye tarafındaki hudut karakollarına gönderildi.

Fırtına obüsleri ile M 114 kariyerler 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığına bağlı sınır birliklerine konuşlandırıldığı bildirildi.

  • Başbakan'dan Afrin açıklaması
  • Başbakan Yıldırım, terör örgütü PKK’nın Akdeniz’e açılma tasarısı Afrin’e yönelik harekat konusunda şu açıklamayı yapmıştı:
  • Operasyon meselesi şudur. Türkiye’nin Suriye ile 911 kilometre sınırı var. 350 km Irak’la var. Buralardan bize çok terör tehdidi var. Hem DEAŞ ile hem de PKK ile mücadeleden kaynaklı, rejimin oradaki operasyonlarından kaynaklı, ülkemiz üzerinde baskı var, mülteciler var. Burnumuzun dibinde, Kilis’te, Gaziantep’te roket atmaya başladılar. Onun üzerine güvenli alan oluşturmak üzere Fırat Kalkanı’nı başlattık.
  • Durup dururken bir yere saldıracak değiliz, ancak şartlar gerektirirse, can ve mal emniyeti tehdit altında olursa, hükümranlık haklarımıza zarar veren gelişme olursa misliyle karşılık veririz. Detaylar uygulamayla ilgilidir. Bir yere operasyon davulla zurnayla yapılmaz. Taktik hazırlığı ve planlama süreci olur. Şartların oluşması olur. Uluslararası istişareleri olur. Başka ülkenin topraklarına girmenin uluslararası istişareleri, hukuki zemini olması ve meşru mazeretinin olması lazım.
Fırat Kalkanı harekatı

Türkiye, Cumhuriyet tarihinde çok sayıda
ve kapsamlı harekatlara tanıklık etti. TSK'nın sınırları aşan müdahale gücü, 1950'de TBMM'den ilk tezkerenin Kore için çıkmasıyla etki alanını genişletti. Takip eden yıllar boyunca Afrika'dan Avrupa'ya uzanan geniş coğrafyada askeri faaliyetlerde bulunan Türkiye, Körfez Savaşı'nın ardından Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütü PKK'ya karşı yoğun bir mücadele verdi. Son olarak Suriye'de Fırat Kalkanı harekatı yapıldı.
TSK ve destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin 24 Ağustos 2016’da başlattığı
harekatında, IŞİD kontrolündeki El Bab’ın alındığı 24 Şubat’tan sonra yeni bir aşamaya geçilmişti.

Türkiye, 7 ay gibi bir sürede büyük bir alanı teröristlerden temizleyerek, bölgede yaşayan halkın tekrar evine güven içinde dönmesini sağladı.




#Fırtına obüsleri
#M 114 kariyerler
#Suriye
#Afrin
#Kilis