Milletin yoluna baş koyduk

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0015/08/2016, Pazartesi
G: 14/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

AK Parti'nin, kurulduğu günden buyana etnik, bölgesel ve dini milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa net bir şekilde karşı durduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, “Her kesimi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. AK Parti milletin sesi Türkiye'nin partisidir, AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. AK Parti bir çok yasakları Türkiye'nin gündeminden çıkarmıştır. Kadınlarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerin siyasetin yolunu açmıştır” dedi.

Bu ülkenin geleceğine taş koyanlara inat, milletin yoluna baş koyduklarını söyleyen Başbakan, şunları söyledi:



TERÖR GÜNDEM OLMAYACAK


“Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti. FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.”





Fitne girmez


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu milletin geleceği karartılamayacak. Bu darbeye 'darbe' diyemeyen uluslararası camiaya sesleniyorum! Bu çetenin elebaşını teslim etmek zorundasınız. Biz biriz, beraberiz, omuz omuzayız. Hiçbir fitne, bu büyük ailenin arasına giremeyecek” dedi. Davutoğlu şunları söyledi: “20. yüzyılın başında da ilk 15 yıl çok zordu. 2001'de bu parti kurulduğunda da Türkiye bir fetret devri yaşıyordu. Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. Baktılar ki bu milleti durdurmak mümkün değil, durdurmak için daha önce denedikleri kumpasları yeniden harekete geçirdiler. FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler.”





'BU HAREKETİN GİRİŞİMİ'


Davutoğlu'nun ardından söz alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise şunları söyledi: “15 yıl önce siyaset bölük, pörçük olmuştu. O şartlar içerisinde hep beraber kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti, 15 yılda Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi. Maalesef 4 hafta önce hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan bu hareketin darbe girişimiyle uyandık. Çok şükür ki başarılamadı. Halkın canını ortaya koymasıyla önlendi, karanlık sayfa açılmadı. Türkiye'nin geleceği omuzlarımızda. Türkiye'yi bu karanlıktan çıkartmak için geleceğe bakmak gerekir” diye konuştu.






#AK Parti
#Binali Yıldırım
#Ahmet Davutoğlu
#Abdullah Gül

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.