AK Parti 15 yaşında

Yeni Şafak
17:4314/08/2016, Pazar
G: 14/08/2016, Pazar
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla Genel Merkez'de düzenlenen programa katıldı. Programa eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla Genel Merkez'de düzenlenen programa katıldı. Programa eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

AK Parti, 15'inci yıldönümünü bugün AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen bir dizi programla kutladı. AK Parti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan kutlamalara video konferans ile katılarak beraberlik mesajları verdi. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı etkinlikte Başbakan Yıldırım da önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Genel Merkez önünde bir platform oluşturuldu. 14 Ağustos 2001'de Türk siyasi hayatında yerini alan AK Parti, 15. kuruluş yıl dönümünü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına saygı çerçevesinde sade bir törenle kutlandı.



  1. Türk siyasi tarihine damgasını vuran AK Parti, bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden birinci çıktı. Kurucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği ilkelerle hareket eden AK Parti, bünyesinden 2 cumhurbaşkanı ve 4 başbakan çıkardı.

"Hiçbir fitne bu ailenin arasına giremeyecek"

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 15'inci yıl dönümünde konuştu:


"Bu milletin geleceği karartılamayacak. Bu darbeye 'darbe' diyemeyen uluslararası camiaya sesleniyorum; Bu çetenin elebaşını teslim etmek zorundasınız. Biz biriz, beraberiz, omuz omuzayız. Hiçbir fitne, bu büyük ailenin arasına giremeyecek."



"AK Parti, Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamalarda bulunuyor:


"15 yıl önce siyaset bölük, pörçük olmuştu. O şartlar içerisinde hep beraber kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti, 15 yılda Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi."



"Dava arkadaşlarımla gönül bağım bitmeyecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önündeki kutlamaya video konferans aracılığıyla bağlandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:


"Hep birlikte çok şeyler yaşadık. Dava arkadaşlarımla gönül bağım bitmemiştir, bitmeyecektir. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Bu alçaklar her türlü silahı, uçakları millete karşı kullandılar. Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Yenikapı Mitingi ülkemizin önündeki yeni bir kapının müjdecisi olmuştur. Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız.

"




"15 yıldır milletin güvenine mazhar olduk"

Başbakan Binali Yıldırım, açıklamalarda bulunuyor:


"Bugün bizim için çok önemli bir gün. 15 Temmuz'da bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak. 15 yıldır milletin artan güvenine mazhar olduk

."



Alan hazırlandı

Partililerin ve vatandaşların bulunduğu alana dev ekranlar yerleştirilirken, AK Parti çevresindeki sokaklar da parti bayraklarıyla süslendi. AK Parti Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, partinin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı büyük boy posterleri asıldı.



FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında, genel merkez çevresinde alınan önlemler de dikkati çekti. Bu çerçevede akşam saatlerinde Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını yapacağı alana vatandaşlar, oluşturulan arama noktalarından girdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü, etkinlik için 2 bin polis görevlendirdi.





15 yıllık öykü

AK Parti Genel Merkezi'ne çıkan Yaşam Caddesi ile Söğütözü Caddesi, etkinlik sona erene kadar araç trafiğine kapatıldı.



Sinevizyon gösterisiyle AK Parti'nin 15 yıllık öyküsü anlatıldı. Etkinlik kapsamında, Genel Merkez'de AK Parti'nin 15 yıllık siyasi yolculuğunu yansıtan bir fotoğraf sergisi de açıldı.


















#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
#Binali Yıldırım
#Ahmet Davutoğlu
#Abdullah Gül

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.