Metin Ataç şov

Aslıhan A. Karataş
00:0027/08/2009, Perşembe
G: 27/08/2009, Perşembe
Yeni Şafak
Metin Ataç şov
Metin Ataç şov

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, komutanlık görevini espirili bir veda konuşması ile Oramiral Uğur Yiğit'e devretti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde Oramiral Ataç, beyaz üniformayı ilk giydiği günü anlatırken "Aynaya baktığımda kendimden korktum. Adeta farklı bir canlı türü olmuştum" diye konuştu.

0 NUMARA YOKTU 1 NUMARA GİYDİM

Veda konuşmasına Ataç, Deniz Harp Okulu'nda ilk üniforma seçimini yapan öğretmeni ile anısını anlatırken boyunun kısalığıyla dalga geçerek özgüvenini de sergiledi. Ataç'ın, "Sıra bana geldiğinde bocaladı. Tabii o zaman böyle boylu poslu değilim. Üniformalar içinde '0' numara da yok, '1' numarayı seçti. Aynaya baktığımda kendimden korktum. Adeta farklı bir canlı türü olmuştum. Hani bir romancının dediği gibi, canlılar üçe ayrılır; insanlar, hayvanlar ve denizciler" şeklindeki sözleri salonu kahkaya boğdu.

3. AŞKIMI ZATEN BİLİYORSUNUZ

Ataç'ın "İlk aşkım vatan aşkıydı. İkinci aşkım deniz oldu. Üçüncüsünü zaten biliyorsunuz" demesi gülüşmelere neden oldu. Ataç, Kandilli'deki bir liseye yaptığı helikopter ziyaretini de espirili bir şekilde şöyle ifade etti: "Gökten inen beyaz elbiseli bir adamı, beni evliya sandılar." Oramiral Ataç, Aden Körfezi'nde korsanlara karşı görev yapan Türk fırkateynleri ile ilgili olarak da fırkateynlerin görev başı yaptığı günden bu yana 300 Türk ticaret gemisinin bölgeden geçtiğini kaydederek, "Şunu söylememiz gerekir, biz orada balık tutmuyoruz" şeklinde konuştu.