Manisa Tarzanı'nın Kerküklü olduğu ortaya çıktı. Manisa Tarzanı Bağdat'ın işgali sırasında üst düzey bir İngiliz'i öldürdüğü için, 'büyük isyancı' olarak aranmış
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
Manisa Tarzanı olarak bilinen Ahmet Bedevi hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. Türk spor tarihi ile ilgili Ege Bölgesi'nde yapılan araştırmalar sırasında, Manisa Tarzanı'nın gerçek adının Ahmet Bedevi değil, Ahmettin Carlak olduğu, baba adının Mehmet Ali ve lakabının ise Bağdatlı olduğu ortaya çıkarıldı. Manisa'dan önceki hayatına ilişkin araştırmada da Ahmet Carlak'ın, bir Kerkük Türkü olduğu, Bağdat'ın işgaliyle birlikte İngilizlerin Osmanlı askerlerini Irak'tan atabilmek için başlattıkları isyan sırasında, üst düzey bir İngiliz askerini öldürdüğü belirlendi.
Araştırmaya göre İngilizlerin, peşine özel bir tim takması üzerine Manisa Tarzanı, Irak'tan kaçarak Hindistan'a kadar gitti. 1899 doğumlu olan ve 31 Mayıs 1963'te ölen Manisa Tarzanı, o dönemde İngiliz sömürgesi konumundaki Hindistan'da bir ormanda kayboldu. 1,5-2 yıl ormanda saklandı ve ormandan çıkış yolunu bulamadı. Manisa Tarzanı, İngiliz sömürgesi olan Hindistan'dan Pakistan'ın Belucistan eyaletine, oradan da Afganistan ve İran üzerinden Türkiye'ye ulaştı. İngilizler kendisini "büyük isyancı" olarak aradığı için Manisa'nın Spil dağında saklandı.
Kuva-i Milliye'ye katılmış
- Anadolu'da ilk olarak Van'da görülen Manisa Tarzanı'nın, buradan Erzurum'a, oradan da memleketi Kerkük'e gitmek üzere Bağdat'a doğru yola çıktığı, ancak Maraş'taki Sütçü İmam isyanını görür görmez, gönüllü olarak Kuva-i Milliye'ye katıldığı ortaya çıktı. 15 Mayıs 1919'dan 9 Eylül 1922'ye kadar çeşitli çephelerle Kurtuluş Savaşı'na katılan Manisa Tarzanı'nın, Yunanlıların İzmir'den atılmasından sonra Manisa'nın Spil Dağı'na yerleşerek Hindistan ormanlarındaki eski hayatını sürdürmeye karar verdiği belirlendi.
----------------- imza------------------
----------------- imza------------------